Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Horeca - Nieuws

Leden akkoord met 2,75% meer loon in cao recreatie

De leden van CNV Vakmensen hebben ingestemd met het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe recreatiecao. Dat betekent dat de afspraken nu definitief zijn. De komende anderhalf jaar krijg je daardoor 2,75% loonsverhoging.

De loonsverhoging wordt in twee delen gegeven: 1,75% per 1-1-2018 en 1% per 1-10-2018. Daarbij is het goed om te melden dat je afgelopen jaar 1,75% loonsverhoging hebt gehad, namelijk per 1 januari 2017. Andere wijzigingen zijn er op dit moment niet in de cao. Wel zo overzichtelijk.

Toekomst cao?
Met het afsluiten van een cao is de discussie over de toekomst van de cao niet klaar. We hebben namelijk met de werkgevers afgesproken werk te maken van een moderniseringsagenda. Welke arbeidsvoorwaarden willen we met elkaar regelen waarbij we rekening houden met de ontwikkelingen in de sector, op de arbeidsmarkt en bij medewerkers. We gaan daarom praten over scholing, duurzame inzetbaarheid en zeggenschap over werktijden. Belangrijke onderwerpen waarbij de uitkomsten van het overleg wel eens heel bepalend kunnen zijn voor de cao in 2019 en verder. Dat betekent dat er nog heel wat discussies aan zullen komen waar wij jou uiteraard van op de hoogte houden en bij zullen betrekken.

Vragen, problemen of misstanden? Meld het ons!
Heb je vragen over je cao? Zijn er bij jou op de werkvloer problemen op het gebied van arbeidsvoorwaarden of arbeidsomstandigheden? De cao wordt niet goed nageleefd? De werkdruk is te hoog? De veiligheid staat onder druk? Medewerkers worden onrechtvaardig behandeld? Meld het ons! CNV Vakmensen kan dan samen met jou bekijken hoe we de situatie bij jou op de werkvloer kunnen verbeteren en je werkplezier vergroten.

Wessel Breunesse
sectorbestuurder CNV Vakmensen
Telefoon en WhatsApp: 06-2071879
Email: w.breunesse@cnvvakmensen.nl
Twitter: @WesselBreunesse

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid