Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Horeca - Nieuws

Geen Sociaal Plan bij De Koperen Hoogte

Afgelopen vrijdag hebben de bonden, volgens afspraak, een gesprek gehad met jullie werkgever over de sluiting per 1 juli 2015 van De Koperen Hoogte.

Tijdens het gesprek kwam aan de orde dat een aantal werknemers het bedrijf inmiddels heeft verlaten en (soms met hulp van de werkgever) een andere baan heeft gevonden. Voor een aantal werknemers is dit helaas nog niet het geval, zij kunnen zich bij de heer Van der Most melden, indien zij geholpen willen worden bij het vinden van een andere baan.

Ook werd inzicht gegeven in de financiële situatie van het bedrijf. Ons is nu duidelijk geworden dat er geen middelen zijn om een sociaal plan te financieren en dat betekent dat wij geen sociaal plan kunnen afsluiten voor de medewerkers van De Koperen Hoogte. Leden van de vakbonden kunnen zich melden bij hun eigen bond voor loopbaanadvies en/of hulp bij afwikkelen van het ontslag.

De geruchten over een eventuele verkoop zijn ongegrond. Volgens jullie werkgever hebben zich nog geen serieuze kopers gemeld. Wel zijn er gesprekken gaande met oud- medewerkers om aan hen gedeelten van het gebouw te verhuren om hun eigen bedrijf te beginnen. Natuurlijk zullen wij de ontwikkelingen bij de Van der Most Groep goed volgen. Voor nu vinden wij het spijtig dat we jullie geen beter nieuws kunnen brengen.

Hebben jullie nog vragen dan kan je contact met ons opnemen , bij voorkeur via de mail.

 

Willem Kruithof                               Marco Bouwma

Bestuurder CNV Vakmensen         Bestuurder FNV Horeca

CNV Vakmensen
Districtskantoor Apeldoorn
Postbus 208, 7300 AE Apeldoorn
T 055 – 52 64 250
e-mail: apeldoorn@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid