Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Horeca - Nieuws

Gebruik je opleidingsbudget in de recreatie

In de cao's voor de verblijfsrecreatie en zwembaden staan afspraken over het volgen van opleidingen en een opleidingsbudget van 400 euro. In deze nieuwsbrief lees je hoe je kunt investeren in je eigen toekomst en van welke ondersteuning je daarbij gebruik kunt maken.

Opleidingsbudget van 400 euro staat voor je klaar
Als medewerker in de verblijfsrecreatie en zwembaden heb je recht op een tegemoetkoming in opleidingskosten van maximaal 400 euro per jaar. De uitvoering van deze regeling gebeurt door KIKK. KIKK wordt samen met de werkgevers (RECRON) en FNV gevormd door CNV Vakmensen. Via KIKK investeren we in een gezonde arbeidsmarkt. Het opleidingsbudget is beschikbaar op door KIKK geselecteerde cursussen. Thema’s die aan bod komen zijn onder andere social media, gastvrijheid, diverse zwemtrainingen, taalcursussen en leidinggeven. Wil je gebruik maken van deze mogelijkheid en weten welke opleiding je kunt volgen? Kijk dan op www.kikk-recreatie.nl of lees de bijgaande flyer van KIKK.

En wat nog meer?
Verder heb je het recht om met behoud van je salaris deze erkende opleidingen te volgen. Dat kan voor maximaal vijf dagen per jaar. Uiteraard heb je vervolgens ook het recht om maximaal twee dagen per jaar met behoud van salaris een examen bij deze opleidingen af te leggen.

Scholingsadvies
Eenmaal per jaar heb je recht op een gesprek met je leidinggevende over je eigen ontwikkelingsmogelijkheden. Samen kun je kijken naar jouw opleidingsbehoefte.
Maar soms is het fijn een onafhankelijk advies te krijgen als je even niet weet welke kant je op wilt. Daarom kun je eenmaal per drie jaar gebruik maken van een scholingsadvies via een e-assessment. Om dit te doen kun je ook je opleidingsbudget van 400 euro aanwenden.

CNV Vakmensen wil mogelijkheden uitbreiden
CNV Vakmensen wil de opleidingsmogelijkheden nog verder uitbreiden. Wij hebben voorgesteld om het budget van 400 euro te kunnen sparen, zodat je een duurdere opleiding kunt gaan volgen. En we willen het scholingsbudget echt individueel maken waardoor je nog meer regie krijgt. De bedoeling daarbij is dat je dit budget ook kunt inzetten voor scholing die niet per definitie is gericht op de recreatiesector.
Ook loopbaanscans en –trajecten zouden hieruit gefinancierd moeten worden. In de huidige cao zijn er afspraken gemaakt om deze wensen van CNV Vakmensen verder te onderzoeken.

Vragen, problemen of misstanden? Wij staan voor je klaar!
Heb je vragen over je cao? Over je opleidngsrechten? Zijn er bij jou op de werkvloer problemen op het gebied van arbeidsvoorwaarden of arbeidsomstandigheden? De cao wordt niet goed nageleefd? De werkdruk is te hoog? De veiligheid staat onder druk? Medewerkers worden onrechtvaardig behandeld? Meld het ons! CNV Vakmensen kan dan samen met jou bekijken hoe we de situatie bij jou op de werkvloer kunnen verbeteren en je werkplezier vergroten.  

Word lid of werf een lid en maak kans op mooie prijzen
Ben jij of is jouw collega nog niet lid. Regel het, dan zijn jullie altijd verzekerd van professionele rechtsbijstand op het gebied van werk en inkomen én bij persoonlijke kwesties.
• Aanbrenger nieuw lid: cadeaubon 12,50 euro
• Nieuw lid: eerste 6 maanden 50% korting op de contributie
• Tot en met december wekelijks kans op mooie prijzen
Ga naar www.cnvvakmensen.nl/werven

CNV Vakmensen
Wessel Breunesse, sectorbestuurder
w.breunesse@cnvvakmensen.nl
Downloads

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid