Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Horeca - Nieuws

2,75% erbij in recreatiesector

CNV Vakmensen heeft met de werkgevers in de recreatiesector een onderhandelingsresultaat bereikt over jouw cao. De komende anderhalf jaar krijg je 2,75% loonsverhoging.

Het onderhandelingsresultaat vind je in de bijlage. Als lid van CNV Vakmensen heb jij het laatste woord: ga je akkoord met de afspraken of niet. Je kunt daarover je stem uitbrengen tot uiterlijk 22 mei 2017. Dat doe je hier.

Moeilijk overleg

Het overleg over een nieuwe cao is moeilijk verlopen. Vooral de hoogte van de loonsverhoging leek steeds een struikelblok. Het gaat goed met de sector met mooie voorspellingen over aantrekkend toerisme. Jij moet daar van meeprofiteren. De loonsverhoging van 2,75% was voor werkgevers echter het uiterste bod nadat wij eerder hadden aangegeven. Gezien het feit dat daar geen andere wijzigingen in de cao, en dus ook geen verslechteringen tegenover staan, hebben wij na vijf onderhandelingsrondes hierover overeenstemming bereikt. De loonsverhoging wordt in twee delen gegeven: 1,75% per 1-1-2018 en 1% per 1-10-2018. 

Modernisering

We waren het er wel snel over eens dat heel veel onderwerpen rondom bijvoorbeeld scholing, duurzame inzetbaarheid en zeggenschap over werktijden met elkaar besproken moeten worden. We hebben daar nu geen concrete afspraken over gemaakt, maar gaan onder de noemer ‘modernisering van de cao’ dit overleg buiten de onderhandelingen voeren in de komende anderhalf jaar. Dat betekent dat er nog heel wat discussies aan zullen komen waar wij jou uiteraard van op de hoogte houden en bij zullen betrekken.

Vragen, problemen of misstanden? Wij staan voor je klaar!

Heb je vragen over je cao? Zijn er bij jou op de werkvloer problemen op het gebied van arbeidsvoorwaarden of arbeidsomstandigheden? De cao wordt niet goed nageleefd? De werkdruk is te hoog? De veiligheid staat onder druk? Medewerkers worden onrechtvaardig behandeld? Meld het ons! CNV Vakmensen kan dan samen met jou bekijken hoe we de situatie bij jou op de werkvloer kunnen verbeteren en je werkplezier vergroten.

Wessel Breunesse
sectorbestuurder CNV Vakmensen
bereikbaar via telefoon en WhatsApp 06 20 47 18 79
w.breunesse@cnvvakmensen.nl
Twitter: @WesselBreunesse

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid