Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Horeca - Nieuws

Zomercampagne: 'Trots op de horeca'

CNV Vakmensen gaat deze zomer langs horeca-gelegenheden, om van werknemers te horen of en waarom zij trots zijn op hun vak. "In de horeca is het vooral in de zomer vaak flink doorbuffelen", weet CNV-bestuurder Heino Smedes. "Daar is niks mis mee, maar het moet ook worden beloond. We gaan op zoek naar plekken waar het goed geregeld is, waar de mensen het naar hun zin hebben en trots zijn op hun vak."

Verspreid door het hele land gaan teams van CNV Vakmensen deze zomer op pad. Met de campagne 'Trots op de horeca' wil de bond werknemers en werkgevers in het zonnetje zetten. "We weten uit ervaring dat veel werkgevers het niet zo nauw nemen met de cao", zegt Smedes. "Werknemers krijgen vaak niet volgens de cao betaald, soms zelfs onder het minimumloon. Als we dat soort signalen horen, dan doen we daar natuurlijk ook iets mee. Maar onze focus ligt dit keer op plekken waar het wél goed geregeld is. We gaan op zoek naar bedrijven die een goed voorbeeld kunnen zijn voor anderen."  

Welke werkgever is 'top'?  

Horeca-werknemers die tevreden zijn over hun baas, kunnen dit doorgeven via onze horeca-site. Uit de verzamelde ervaringen kiest de bond dan aan het eind van de zomer een 'Top-werkgever'. De zomercampagne duurt tot 1 september.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid