Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Horeca - Nieuws

Update eerste onderhandelingen cao horeca

Op 28 september jl. hebben we eindelijk voor de eerste keer overlegd over de nieuwe cao Horeca. Van 10.00 uur tot 13.00 uur hebben in Bunnik met elkaar gesproken over de voorstellen die iedereen heeft ingediend.

Waar hebben we het over gehad?

In zo een eerste overleg wordt meestal nog niet echt ingegaan op wat de verschillende partijen van de voorstellen van de ander vinden. Het is meer bedoeld om de voorstellen mondeling toe te lichten. Waarom wij bepaalde voorstellen doen en waarop voorstellen zijn gebaseerd. Andere partijen kunnen dan ook verduidelijkende vragen stellen over de voorstellen.

Wat stelt KHN voor?

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft voorgesteld, het arbeidsvoorwaardenreglement, om te zetten naar een cao. Daarnaast geeft KHN aan dat zij begrijpen dat er ook iets met loon moet gebeuren, wat dat iets dan volgens hen zou moeten zijn is niet duidelijk.

Naast het weer hebben van een cao, wil KHN ook graag afspraken maken over het regelen van seizoensarbeid.

En nu?

Alle partijen zijn het erover eens, dat het proces niet onnodig lang zou moeten duren, dus zijn er alvast 2 volgende afspraken gepland in de maand oktober. Na een traag begin, lijkt hiermee het tempo er toch in te komen.

Verwachtingen voor de volgende keer? De volgende keer zal iedereen inhoudelijk reageren op de voorstellen. Wij zullen aangeven hoe wij aankijken tegen de inbreng van KHN en zij zullen reageren op onze voorstellen. Het eerste overleg voelde goed en het lijkt er op dat alle partijen echt willen komen tot een nieuwe cao. De eerste stap is nu echt gezet. Op naar de volgende!

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid