Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Horeca - Nieuws

De nieuwe cao Horeca nu echt voor iedereen!

Dat er een nieuwe cao horeca is, dat weten we al een tijd, maar vanaf nu is deze er ook echt voor alle werknemers in de sector. De cao is op 25 juni 2018 Algemeen Verbindend verklaard en daarmee moeten ook werkgevers die geen lid zijn van KHN de cao toepassen. Mooi nieuws!

Wat hadden we ook weer afgesproken?

De vakkrachten in de sector moeten worden betaald volgens de loontabel in de cao. De loontabel die in de periode waarin er geen cao was, elk jaar is verhoogd met inflatie. Daarnaast geldt voor alle vakkrachten, dat zij er per 1 juli 1% bij krijgen. Voor de werknemers die minimumloon verdienen, komt er overigens ook 1.03% bij per 1 juli.

Klopt jouw salaris?

Afspraken maken is zo gedaan, hoewel, voor deze nieuwe cao hebben we er toch een paar jaar over gedaan. Afspraken krijgen pas echt waarde als je deze ook nakomt. Wij willen erop toezien, dat werkgevers in de horeca zich ook houden aan de afspraken in de nieuwe cao. We beginnen met te controleren of de salarissen ook kloppen met wat is afgesproken. Met de rekentool kun je zelf heel eenvoudig nagaan of het salaris wat je nu ontvangt ook klopt.

Klik hier om in twee tellen je salaris te checken!

Wij gaan er natuurlijk vanuit dat het klopt, want dat is afgesproken, maar stel dat het niet klopt? Meld je dan bij ons, want dan gaan wij de werkgever houden aan de afspraken.

Wat kan er volgens jou beter?

Nu de cao er voor iedereen is, is die eerste stap eindelijk gezet en kunnen we verder. In de cao horeca hebben wij afgesproken met de werkgevers te werken aan een sociale agenda. Wij willen afspraken maken over hoe wij dit vak nog mooier kunnen maken.

Het is niet de bedoeling dat ik zelf ga verzinnen wat jouw vak nog mooier maakt. Daarvoor heb ik jullie input hard nodig. Praat mee en denk mee! Geef je op als lid van de denktank sociale agenda en help mij met de voorbereidingen voor de volgende cao, zodat we dan samen die volgende stap kunnen zetten.
En ga ook eens naar Je Achterban, onze online community, om mee te denken, te praten en vragen te stellen! Doe je mee? 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid