Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Contractcatering - Nieuws

'Werkgeversaward Catering 2012' gaat naar Sodexo

Sodexo is de winnaar van de 'Werkgeversaward Catering 2012'. De prijs, een initiatief van CNV Vakmensen, is op maandag 4 maart uitgereikt aan Hans Rijnierse, CEO van Sodexo Benelux. Bij de uitreiking was ook CNV-voorzitter Jaap Smit aanwezig. Smit: "Hans is een inspirerende zakenman, die ik deze Award zeker gun. Het schept natuurlijk wel verwachtingen voor de toekomst. Op Sodexo rust nu ook de verantwoordelijkheid om het goed te blijven doen."

Het is inmiddels de derde keer dat de prijs wordt uitgereikt. Eerdere winnaars waren Albron en Easy-Plan Contractcatering. CNV Vakmensen heeft de prijs in het leven geroepen om meer aandacht te geven aan werkgevers die het goed doen in de cateringbranche (14.000 werknemers). Initiatiefnemer Marieke de Vries, bestuurder bij CNV Vakmensen: "Het lijkt in deze crisistijd alsof vakbonden alleen maar praten over wat slecht gaat. In de catering proberen we juist te zoeken naar de gemeenschappelijke basis en win-win-situatie."

Nek-aan-nekrace  

Volgens De Vries was het dit jaar een nek-aan-nekrace, vooral tussen de Veneca-bedrijven. "Onze leden geven elk jaar een rapportcijfer aan hun werkgever. Sodexo kwam als winnaar uit de bus. Vooral de manier waarop werknemers ruimte krijgen voor hun eigen ontwikkeling en creativiteit, wordt zeer gewaardeerd."

Contractwisselingen  

CNV Vakmensen heeft daarnaast positieve ervaringen met contractwisselingen waarbij Sodexo betrokken is. "Contractwisselingen zijn nooit fijn, maar wij krijgen van Sodexo alle ruimte om de werknemers toe te spreken. Daarnaast is Sodexo ook actief betrokken bij het bidbook en de ontwikkeling van de Code Goed Werkgeverschap voor de Catering."

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid