Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Contractcatering - Nieuws

Voorstellen cao Contract Catering

Let the games begin! Of gewoon lekker op zijn Hollands Klaar voor de startý... Af!

Op 6 april om 16.00 uur starten de onderhandelingen over jullie nieuwe cao. Voor velen van jullie niet het eerste rondje. Voor mij is het wel de eerste keer. Niet de eerste keer dat ik onderhandel over een cao, maar wel over die van jullie.

Niet alleen ik ben nieuw, maar ook de manier waarop we het gaan doen is nieuw! Via jeachterban wil ik met jullie in discussie gaan over wat je geregeld zou willen zien in jouw cao. Ik wil je van heel dichtbij meenemen in de onderhandelingen, zodat een beetje kan meekijken wat er aan de tafel gebeurd en natuurlijk nog belangrijker mee kan praten over wat er gebeurd.

Hoe? We begonnen de eerste week met ideeën te verzamelen, die wij als voorstellen neer kunnen leggen bij de werkgevers. Vanaf nu zal ik tijdens en na elke onderhandeling verslag doen wat er gebeurd en hoe er wordt gereageerd. Tussendoor zal ik jullie advies vragen, want wie weet beter wat er op de vloer gebeurd dan jullie? Tot slot is er dan ook een resultaat en daarvan hoor ik heel graag wat je ervan vindt.

Helaas zijn er ook dingen nog steeds hetzelfde:

  • De sector krimpt, soms sneller dan we aankunnen

  • We moeten langer doorwerken en jullie werk is zwaar. Hoe zorg ik er in de cao voor dat je gezond met pensioen kan?

  • De werkgever zal net als voorgaande jaren weinig zin hebben de portemonnee te trekken en als hij dat doe, met kleingeld

  • Dan het verschijnsel dat contractwisselingen worden gewonnen door Horeca ondernemers, die zeggen niets te maken te hebben met onze cao en dus ook geen mensen mee overneemt. Wat betekent dat voor je inkomen?


Ik verwacht dat het geen makkelijke onderhandelingen zullen worden, maar wel hele leuke, want jullie kijken mee over mijn schouders.
Laten we er samen wat van maken en komen tot een nieuwe cao waar we met z’n allen trots op kunnen zijn. Ik zeg: “Klaar voor de start!”

De inzet namens de leden van CNV Vakmensen voor jullie nieuwe cao hebben we in de bijlage gezet.

Blijf de onderhandelingen direct volgen via www.jeachterban.nl. Daar kun je lezen wat de werkgevers voorstellen, dat zij vinden van onze voorstellen en kun jij jouw mening geven.

Uiteraard houd ik jullie via de nieuwsbrieven op de hoogte van het verloop van de cao onderhandelingen.

Mede namens de leden van de cao commissie van CNV Vakmensen

Jacqueline Twerda
Bestuurder
M 06 23006214
E j.twerda@cnvvakmensen.nl

www.jeachterban.nl