Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Contractcatering - Nieuws

Leden akkoord nieuwe cao Contract Catering

De leden van CNV Vakmensen hebben ingestemd met het onderhandelingsresultaat voor de nieuwe cao Contract Catering. Hiermee is er een nieuwe cao en zullen werkgevers de afgesproken loonsverhoging van 3.1% per 1 oktober 2019 ook gaan uitbetalen.

De uitslag

De definitieve uitslag van de ledenraadpleging heeft even op zich laten wachten, omdat wij duidelijk moesten krijgen hoe de leden van CNV Vakmensen hebben gestemd, want alleen die stemmen tellen. We hebben de uitslag zorgvuldig gecontroleerd. De leden hebben met 61% van de stemmen ja gezegd tegen de nieuwe cao. De leden hadden voor de zomer ook al ja gezegd tegen het eindbod van de werkgevers en zeggen nu ook ja tegen dit nieuwe voorstel.

Hoe verder?

CNV Vakmensen heeft naar de werkgevers gecommuniceerd, dat de leden akkoord zijn. Onderdeel van deze cao is de agenda voor de vernieuwing van de cao. Wij zullen dit proces zo snel mogelijk opstarten.

Belangrijk is om hierin ook de opmerkingen van jullie mee te nemen. Voor CNV Vakmensen zullen de onderwerpen: eerlijke beloning, reiskosten, werkdruk en eerder stoppen met werken dan ook de belangrijkste onderwerpen moeten zijn. Wij willen, dat de uitkomsten van de studie gedragen zijn door de werknemers en zullen dan ook voorstellen, dat werknemers op alle onderwerpen van de agenda nadrukkelijk worden betrokken.

Zodra de het proces van de vernieuwingsagenda duidelijk is, zal ik deze met jullie communicere

Mochten er vragen en of opmerkingen zijn dan hoor ik dit graag.


Vriendelijke groet,

Jacqueline Twerda

Bestuurder

CNV Vakmensen

j.twerda@cnvvakmensen.nl / 0623006214

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid