Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Contractcatering - Nieuws

Cao-resultaat contractcatering

CNV Vakmensen heeft een voorlopig cao-resultaat bereikt voor de circa 17.000 werknemers in de contractcatering. "Dit ziet er goed uit", zegt onderhandelaar Marieke de Vries van CNV Vakmensen. "In de nieuwe cao worden de rechten van werknemers, ook van de tijdelijke contractanten, beter geregeld. Ook is er meer aandacht voor opleiding en ontwikkeling van werknemers."

De nieuwe cao geldt voor één jaar (van 1 april 2012 tot 1 april 2013). De lonen gaan omhoog met 1,5 procent per 1 april 2012 en nog eens 0,25 procent per 1 oktober 2012. Het gaat overigens om een voorlopig resultaat, want een aantal zaken moeten nog samen met werkgeversorganisatie Veneca goed op papier worden gezet. Ook moeten de leden van CNV Vakmensen er nog hun mening over geven.

Beter geregeld
Maar onderhandelaar De Vries is op voorhand positief. "Bij een contractwisseling komt het nu vaak voor dat werknemers uren kwijtraken of dat hun functie verandert. In de nieuwe cao is geregeld dat dit niet vaker kan gebeuren dan één keer in de zes jaar. Ook hebben we afgesproken dat, na een contractwisseling, werknemers altijd hun reiskostenvergoeding behouden. Die mag dus niet meer worden afgebouwd. Ook dat komt nu nog regelmatig voor."

Jonggehandicapten
De Vries is ook positief over de afspraak om meer energie te steken in het aan het werk helpen van jonggehandicapten in de contractcatering. "Elk bedrijf dat is aangesloten bij Veneca zorgt voor een vertegenwoordiger op de LinkedIn-pagina van de 'Realisten'. Via dit netwerk komen Wajongeren en werkgevers met elkaar in contact. Een ander interessant idee is dat we een cao-à-la-carte willen uitwerken, waarbij werknemers hun stuwmeer aan verlofdagen bijvoorbeeld kunnen gebruiken voor scholing en loopbaanbegeleiding."

Het cao-resultaat wordt binnenkort voorgelegd aan de leden.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid