Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Contractcatering - Nieuws

Cao-overleg Contractcatering

Dinsdag 28 januari heeft CNV Vakmensen met de werkgevers in de catering (Veneca) voor de tweede maal onderhandeld over een nieuwe cao catering.

Het eerste rondje stond vooral in het teken van uitwisseling van de voorstellen. In de tweede ronde is een aantal stappen gemaakt, maar we zijn er nog niet. Er liggen een paar lastige onderwerpen op tafel.

Werkgevers zijn met een aantal voorstellen gekomen:
Een loonsverhoging van 1,25% per 1 april 2014 en 0,75% per 1 oktober 2014. CNV Vakmensen wil graag een loonsverhoging van 3%, dus daar zit nog wel een gat.

Werkgevers willen een minimale reiskostenregeling in de cao afspreken met een kilometervergoeding van € 0,11. Wel moeten eerst de Veneca-bedrijven die momenteel geen reiskostenregeling hebben hiermee instemmen. Eindelijk zouden we dan in de cao tot een reiskostenregeling voor iedereen kunnen komen en dat is een lang gekoesterde wens. Heb je nu een betere reiskostenregeling dan kan die blijven bestaan.

Werkgevers zullen met nieuwe voorstellen komen met betrekking tot flexibilisering van arbeid. Het schrappen van artikel 11 uit de cao catering hangt mede af van instemming van de vakbonden met de flexibiliseringsvoorstellen van de werkgevers. Met het schrappen van artikel 11 uit de cao wordt meer werk- en inkomenszekerheid voor werknemers gerealiseerd. Dat is een belangrijk punt voor CNV Vakmensen.

Naast deze drie punten zijn nog veel meer onderwerpen aan de orde geweest, maar de kern van het overleg richt zich op deze drie punten.

Hoe verder?
Woensdag 5 februari aanstaande komt de cao-commissie van CNV Vakmensen bijeen om bovenstaande voorstellen te bespreken en te bepalen hoe wij in het cao-overleg verder gaan. Woensdag 12 februari staat de derde onderhandelingsronde op de agenda.

Als je wilt reageren dan kun je een mail sturen naar j.vanegmond@cnvvakmensen.nl

 

Joost van Egmond
Districtshoofd

 

 


Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid