Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Contractcatering - Nieuws

Cao-onderhandelingen Contract Catering komen eraan

De cao-onderhandelingen Contract Catering staan weer voor de deur. De huidige cao loopt af op 1 april. De vorige onderhandelingen verliepen moeizaam. Laten we deze keer samen goed van start gaan.

De huidige cao loopt op 1 april 2019 af. In laatste cao zijn afspraken gemaakt om te komen tot afspraken over mogelijkheden om toch misschien eerder te kunnen stoppen met werken of voorafgaande aan het pensioen minder te kunnen gaan werken.

Op dit moment loopt dat onderzoek nog en is het wachten op de uitkomst. Toch blijft het belangrijk om te kijken wat er nodig is om dit toch zware werk vol te houden en ook nog gezond met pensioen te kunnen gaan. Zoals jullie hebben meegekregen zijn er geen nieuwe pensioenafspraken gemaakt. Dit betekent dat wij vandaag nog steeds te maken hebben met het stijgen van de pensioenleeftijd, oplopende werkdruk en met gemiddeld oudere werknemers.

Enquête
We hebben voor de komende onderhandelingen een enquête gemaakt. In deze korte enquête wil ik jullie vragen om ons, onderhandelaar en cao-commissie, input te geven op wat voor jullie belangrijk is. Daarnaast willen wij weten wat jullie zelf bereid zijn te doen om de druk aan de cao-tafel, indien nodig, op te voeren. Wij gaan voor het allerbeste resultaat, maar daarvoor moeten we samen de schouders eronder zetten. Laten wij dat vanaf de allereerste start meteen ook doen.
Klik hier om meteen naar de enquête te gaan. Krijg je de nieuwsbrief per post dan kun je op internet dit webadres intypen om de enquête in te vullen: https://q.crowdtech.com/kt7uKYwt2kKi2kcNWIPIxw

Wat betekent dit voor een cao?
In de kranten en op televisie lezen jullie en horen jullie vanuit alle hoeken en gaten dat de lonen in Nederland achter blijven. Zelfs een VVD-premier klaagt er openlijk over. Dat er geld op tafel moet komen bij deze onderhandeling is dan ook geen discussie. Dat staat voor ons als een paal boven water. Dat is geld in loon, maar ook uitgaven als reiskosten maken dat je van je salaris toch netto minder overhoudt om uit te geven aan alle dingen die duurder zijn geworden.

Wij hebben in overleg met andere bonden gekeken naar wat onze verwachtingen zijn van deze cao-onderhandelingen. Wij denken dat het ook deze keer niet gemakkelijk zal gaan om recht te doen aan jullie inzet op de werkvloer. Naar aanleiding van de uitkomsten en na overleg met de cao-commissie ontvangen jullie de voorstellen namens CNV Vakmensen.
Dank voor het invullen.

Jacqueline Twerda,
bestuurder CNV Vakmensen
E j.twerda@cnvvakmensen.nl
M 06 2300 6214

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid