Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Albron CP - Nieuws

Werknemers investeren in toekomst bij Albron

De 1.500 werknemers van Albron Center Parcs (Albron CP) gaan zelf investeren in het bedrijf. "Ze brengen een offer, maar het levert ook werkzekerheid op voor de komende twee jaar", zegt onderhandelaar Joost van Egmond van CNV Vakmensen. "Het gaat om een serie creatieve en unieke cao-afspraken, waarvoor veel draagvlak lijkt te zijn."

Samen met een delegatie van de werkgever bezocht Van Egmond afgelopen weken locaties van Albron CP in Nederland. Werknemers van Albron CP verzorgen onder andere de restauratieve voorzieningen in de parken. Van Egmond: "Albron CP staat stevig onder druk. Vanwege de crisis zijn de bestedingen in de horeca sterk teruggelopen. Een reorganisatie, met mogelijk banenverlies, ligt serieus op de loer. Samen met de werkgever hebben we gekeken naar andere oplossingen dan de gebruikelijke, en dat geeft vertrouwen voor de toekomst."  

Akkoord  

Die oplossing lijkt nu in zicht, want CNV Vakmensen heeft met Albron CP een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe, tweejarige cao (van 1 januari 2014 tot 1 januari 2016). Een akkoord met een aantal bijzondere afspraken, vindt Van Egmond. "De werknemers zien voorlopig af van een loonsverhoging, dat geeft het bedrijf even lucht. Het gaat trouwens wel om een uitgestelde loonsverhoging. Na afloop van de cao-periode krijgen de werknemers alsnog een loonsverhoging. Die is dan conform de afspraken die we nog moeten gaan maken voor de cao verblijfsrecreatie."  

Investering  

Naast de uitgestelde loonsverhoging gaan de werknemers 3 procent van hun salaris investeren in het bedrijf. En dat wordt door de werkgever verdubbeld. "Dat is best spannend", zegt Van Egmond. "De werknemers steken zelf geld in het bedrijf, door genoegen te nemen met minder salaris. Maar het levert ook wat op. De komende twee jaar is er een weg omhoog, door te investeren, met behoud van werkgelegenheid. Dat is een harde afspraak die we met Albron CP hebben gemaakt. En als de resultaten goed zijn, krijgen ze 120 procent van hun investering terug. Op die manier kan het bedrijf de werknemers belonen voor hun betrokkenheid."  

Leden  

CNV Vakmensen moet het akkoord nog voorleggen aan de leden. Van Egmond: "Maar daar hebben we alle vertrouwen in, gezien de reacties die we afgelopen weken op de locaties hebben gehad."

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid