Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Albron CP - Nieuws

Raadpleging nieuwe cao Albron Center Parcs

In de afgelopen twee weken hebben wij samen met de directie van Albron CP alle parken bezocht om u te informeren over de situatie bij het bedrijf en de consequenties die dit heeft voor de af te sluiten cao.

Kort samengevat komt het er op neer dat Albron CP (Center Parcs) de afgelopen jaren zeer forse verliezen heeft gemaakt en ook dit jaar verlies zal leiden. Dit is een situatie die voor Albron niet houdbaar is. Daarom hebben wij met jullie directie in de afgelopen tijd overleg gevoerd over welke maatregelen passend zouden zijn om het verlies te stoppen.

Tijdens het overleg zijn tal van maatregelen voorbijgekomen maar uiteindelijk konden wij met Albron goede afspraken maken over behoud van werkgelegenheid in combinatie met een tweejarige cao waarin de periodieke verhogingen worden bevroren, de lonen niet zullen stijgen en van alle medewerkers een investeringspremie van 3% wordt gevraagd. Alle details over deze maatregelen heeft u in een mail van de directie ontvangen en ik wil daar naar verwijzen. Zekerheidshalve hebben wij bij de presentatie hiernaast toegevoegd.

In de bijeenkomsten hebben wij al aangegeven dat de gekozen oplossing in de gegeven situatie naar onze mening de beste is. Wij hebben vertrouwen in het beleid van de directie van Albron om met behulp van deze maatregelen de onderneming weer winstgevend te maken. Het alternatief zou een forse reorganisatie zijn. Daarom leggen wij dit onderhandelingsresultaat aan u voor met een positief advies, immers WW is een veel slechter perspectief.

Joost van Egmond, districtshoofd, j.vanegmond@cnvvakmensen.nl.

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid