Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Havens - Nieuws

Ultimatum aan Overslagbedrijf Amsterdam

CNV Vakmensen heeft een ultimatum gesteld aan de directie van Overslagbedrijf Amsterdam (OBA). De bond wil de directie hiermee onder druk zetten om alsnog een goede cao af te sluiten voor de circa 125 werknemers.

Het ultimatum loopt af op maandagochtend 9 april, om 0.01 uur. Als de directie voor die tijd niet ingaat op de eisen van het ultimatum, volgen er acties.

Vitaliteitsregeling
Volgens Tjitze van Rijssel, onderhandelaar van CNV Vakmensen, zijn de cao-onderhandelingen niet zozeer vastgelopen op een hoge looneis. "Ik denk dat we daar wel uitkomen. Maar het zit 'm vooral in een paar andere afspraken, die voor de werknemers belangrijk zijn. Bijvoorbeeld het opzetten van een vitaliteitsregeling, die in 2013 in zou kunnen gaan. Ons idee is dat werknemers daar een potje voor kunnen aanleggen, en dat de werkgever daar ook geld in stort. Op die manier zorg je er met elkaar voor dat mensen het werk - vaak in ploegendiensten - zo lang mogelijk kunnen volhouden. Daar ligt ook een verantwoordelijkheid voor de werkgever."

Maar de directie voelt er volgens Van Rijssel niets voor om geld in de vitaliteitsregeling te storten. "Het bedrijf wil ook geen bijdrage leveren voor de gestegen ziektekostenpremies. En we hebben nog een meningsverschil over de pensioenregeling. Kortom, we komen er niet uit. Onze leden hebben het eindbod van de directie unaniem afgewezen; ze zijn zeer bereid om actie te voeren voor een acceptabele cao."

Ultimatum
CNV Vakmensen eist in het ultimatum een cao van 2 jaar en 9 maanden (tot 1 januari 2015). Naast de automatische prijscompensatie wil de bond in die periode een loonsverhoging van in totaal 2,25 procent (0,75 procent per 1 april 2012, daarna 0,75 procent per 0,75 procent per 1 april 2013 en ten slotte 0,75 procent per 1 april 2014).

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid