Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Havens - Nieuws

Stand van zaken Koole Tankstorage

Het is alweer even geleden dat wij van ons lieten horen maar dat betekent niet dat we niet in contact zijn met Koole. Langs deze weg willen wij jullie informeren over een aantal punten die spelen.

De afgelopen maanden hadden wij met diverse mensen van HR Management contact en iedere keer wordt van alles beloofd voor wat betreft informatie/uitzoekwerk op diverse gebieden en geen enkele afspraak wordt nagekomen, maar ach wat is nieuw bij Koole?

Als alles goed gaat is er op 12 februari een gesprek met HR Management en naar wij hopen doen ze vooraf hun huiswerk!

Welke onderwerpen spelen:

 1. Pensioengesprek: er is een gesprek gaande met een pensioencommissie waar naast de vakbondsbestuurders een deskundige vanuit vakbonden zit (de heer Joost Borm) en een afgevaardigde namens de OR (Frans Kerbusch). Deze commissie zal kijken naar de toekomst van uw pensioenregeling en uitvoerder per 01-01-2019. We zijn in de beginfase van gesprekken en ook communicatie in de kantine bij jullie is onderdeel van gesprek. M.a.w. we komen langs voordat er beslissingen komen!
 2. PT-groep: al een tijd ligt de vraag wat doen we met mensen die in de zogeheten PT-groep vallen, de AOW schuift almaar naar achteren en wat wil Koole met deze mensen? Dit is zeker en vast onderwerp van gesprek, sterker nog met de vorige HR-medewerkster (Paulette) was afgesproken dit probleem zo spoedig mogelijk aan te pakken en wel voordat we verder gaan met de pensioencommissie.
 3. Toeslag onregelmatige dienst: ons is gevraagd om akkoord te geven op een toeslag onregelmatige dienst maar de OR heeft niet positief gereageerd en de medewerkers zijn niet akkoord met het rooster naar wij begrepen. We maken geen afspraak zolang medewerkers niet akkoord zijn met het rooster!
 4. Reparatie WW (zogeheten 3e WW-jaar) en reparatie WGA loongerelateerde uitkering: wij hebben een voorstel neergelegd t.b.v. deze reparatie. Dit willen we precies hetzelfde regelen als bij de andere tankopslagbedrijven. Zonder verdere kosten voor werknemers van Koole. Koole hult zich hier in stilzwijgen.
 5. Pensioenleeftijd: naar 68 jaar per 01-01-2018.

Zodra wij nieuws hebben op de diverse zaken die spelen, komen wij uiteraard met informatie of zullen we ledenbijeenkomsten houden.

Als jullie nu al vragen/opmerkingen hebben, laat het dan weten!

Albert van Damme
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 19 83
E: a.vandamme@cnvvakmensen.nl

Mede namens Ruud Wennekes - Bestuurder FNV

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

 • Deskundig advies over werk en inkomen
 • Rechtshulp voor werk en inkomen
 • Rechtshulp voor privé situaties
 • Hulp bij je belastingaangifte
 • Korting op verzekeringen
 • Informatie en advies bij ziekte

Word lid