Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Havens - Nieuws

Onderhandelingsresultaat APM Terminals Rotterdam

“Bijna vier weken actie voeren gaat je niet in de koude kleren zitten, maar het leidde in dit geval wel tot een mooi resultaat”, zegt bestuurder Albert van Damme van CNV Vakmensen, over de cao-onderhandelingen bij APM Terminals Rotterdam. De bestuurder prijst de solidariteit van de werknemers in de haven.

In de nacht van dinsdag op woensdag kwamen vakbonden en APMTR tot een cao onderhandelingsresultaat voor 27 maanden. De CNV Vakmensen bestuurder is vooral blij met de afspraken over werkgelegenheidsgaranties tot en met eind december 2015. Daarnaast komt er een opleidingsprogramma om mensen wend- en weerbaar te maken voor de toekomst en een project Sociale Innovatie.

Financiën en veilig werken

Ook de financiële afspraken zijn volgens Van Damme goed: “Behalve prijscompensatie, ontvangen werknemers een loonstijging van 2,75 procent en een aantal eenmalige uitkeringen. Ook komt er financiële ondersteuning van oudere werknemers (vanaf 65 jaar). Daarnaast zijn afspraken gemaakt over gedeeltelijke reparatie van de wijziging van de zorgverzekeringswet." Er is aandacht voor veilig werken, met de ontwikkeling van een Veligheids Certificaat Havens.
 
APM Terminals Rotterdam heeft, samen met de nieuwe APM terminal op de Maasvlakte 2, toegezegd dat mensen die gaan werken op de nieuwe terminal op de Tweede Maasvlakte minimaal een cao krijgen op het niveau van de APMTR cao.
 
Van Damme: “Ik ben tevreden met het resultaat, maar de leden hebben uiteraard het laatste woord. De acties zijn tot en met dinsdag 28 februari opgeschort. Dan leggen we het onderhandelingsresultaat voor aan onze leden en kunnen zij bepalen of we een referendum gaan houden.”

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid