Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Havens - Nieuws

Geen voortgang bij cao-overleg APM Maasvlakte II

Hoe moeilijk kan het zijn om elkaar te begrijpen in het cao-overleg? De leden van CNV Vakmensen hebben het onderhandelingsresultaat AFGEWEZEN! Op 11 juni overlegden wij met jullie directie over jullie afwijzing. Op 10 september werd het overleg vervolgd en op 1 oktober vond het derde overleg plaats.

Het resultaat?
Jullie staan vooralsnog met lege handen! Jullie directie is horende doof! Op argumenten wordt niet ingegaan en op jullie cao-wensen al helemaal niet!

Dwingen om over een compromis te praten
De directie wil jullie vertegenwoordigers van de vakbond aan tafel dwingen te praten over een compromisvoorstel rond de 34 mensen die bij APMTR nog met BKM op de afspiegellijst staan en dat wij namens jullie toch goed gaan vinden dat er 50% / 50% aanname komt van APMTR-mensen op de nieuwe 15 posities RCO. Als we hierover niet meedenken dan… en als wij niet bereid zijn tot het compromis…, nou dan geen cao-aanpassingen! En dat terwijl jullie klip en klaar in de stemming over het onderhandelingsresultaat hebben aangegeven: eerst interne doorstroom. Welke woorden kan en wil de directie hierover niet begrijpen?

Daarbij komt nog dat hierover nog een discussie gaande is met jullie OR en jullie directie. Jullie OR heeft een advies gegeven over de bemensing van twee nieuwe kranen. De directie heeft hen een compromisvoorstel gedaan en daar moet de OR op reageren en dan moet de directie nog een besluit nemen op de advisering. CNV Vakmensen ziet geen reden om dit proces te verstoren door over hetzelfde compromis ook alvast te spreken met jullie directie of nu afspraken te maken. Dat is gewoonweg niet netjes!

Cao-voorstellen om toch te komen tot een gedragen onderhandelingsresultaat
2% per 1 januari 2018 en 1 januari 2019: Antwoord nee
0,75% per 1 januari 2018: Antwoord nee
Senioren-fitregeling, de uitgebreide regeling: Antwoord nee
Dienstjarenpremie: Antwoord nee
Ziektekosten bijdrage bij vrije keuze werknemer verzekering: Antwoord nee
Artikel 21,7 dagen in plaats van kwartieren: Antwoord nee

Kort en goed op alle punten waarop jullie de cao afwezen een duidelijk NEE
Wel is APM Maasvlakte II bereid nadere aanvullende afspraken te maken over arbeidsvoorwaarden voor mensen die komen werken vanuit een bedrijf uit de groep. Hierover lijkt het mogelijk een resultaat te bereiken.

Hoe nu verder?
Op 4 oktober is het vierde cao-overleg en dan gaan we ervanuit dat APM Maasvlakte II gaat bewegen richting een cao-onderhandelingsresultaat. Je hoort zo snel mogelijk na 4 oktober weer van ons!

Vragen/opmerkingen?
We horen het graag.

Namens kaderleden Alex Wijnveldt, Danny Cobet, Paul ’t Hardt en Eric van Holst,

Albert van Damme
Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 19 83
E: a.vandamme@cnvvakmensen.nl

Is jouw collega nog geen lid van de vakbond? Schrijf hem of haar in als lid. We gaan elkaar hard nodig hebben! De eerste zes maanden 50% korting op de contributie en inclusief privé rechtshulp. Met de jaarlijkse fiscale verrekening is dat nog geen 10 euro per maand all-in!

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid