Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Havens - Nieuws

Cao Hapag Lloyd

Afgelopen jaar hebben de collectieve arbeidsvoorwaardenpakketten voor werknemers van het oude Hapag Lloyd en het oude CSAV naast elkaar bestaan. Afgelopen periode is met Hapag LIoyd onderhandeld over een nieuwe cao waarin deze arbeidsvoorwaardelijke pakketten zijn samengebracht tot één nieuwe cao.

Uitgangspunt bij deze onderhandeling was dat er geen enkele collega, in dienst voor 1 januari 2016, nadelige arbeidsvoorwaardelijke consequenties gaat ondervinden (ook niet in perspectief) als gevolg van de fusie van de twee arbeidsvoorwaardelijke pakketten.

Het resultaat van deze onderhandelingen is al besproken en toegelicht op de ledenvergadering van woensdag 9 december 2015. Uiteraard wordt het resultaat (zie Downloads) zoals gebruikelijk aan u voorgelegd in een referendum.

Wanneer u van mening bent dat het resultaat goed genoeg is om het vast te leggen in een nieuwe cao dan stemt u ‘vóór’ het bereikte resultaat en hebben we een nieuwe cao wanneer de meerderheid dat ook doet. Wanneer u het resultaat niet goed vindt kun u ‘tegen’ stemmen. Wanneer de meerderheid van uw collega’s dat met u eens is, dan beleggen we nieuwe ledenvergaderingen om vervolgstappen met elkaar te bespreken.

De onderhandelingsdelegatie legt dit onderhandelingsresultaat neutraal aan de leden voor. De periode van dit referendum is vanwege de vakantieperiode bepaald op drie weken. Dit houdt dus in dat de stemmen voor maandag 4 januari 2016 opgestuurd moeten zijn. Kort daarna maken wij de uitslag bekend.

BRENG HIER UW STEM UIT

Tjeerd Orie                                             Asmea Hajjari
Bestuurder CNV Vakmensen                Bestuurder FNV Havens

M t.orie@cnvvakmensen.nl                 M a.hajjari@bg.fnv.nl
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid