Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Havens - Nieuws

Bodemprocedure + ledenvergadering APMTR/APMTMV2

Op vrijdag 17 februari was de mondelinge behandeling bij de rechtbank Rotterdam van de door de bonden aangespannen bodemprocedure. Naast alle moderne communicatie wil CNV Vakmensen jullie ook life spreken over deze procedure en de komende cao-onderhandelingen.

Bodemprocedure
Op vrijdag 17 februari was de mondelinge behandeling bij de rechtbank Rotterdam van de door de vakbonden aangespannen bodemprocedure. De rechter heeft alle partijen gehoord en heeft vragen gesteld over hoe een en ander verlopen is met betrekking tot de individuele aanbiedingen van extra/nieuwe arbeidsvoorwaarden. Hoe de stand van zaken was in het sectoraal werkzekerheidsoverleg etc. Inmiddels liggen er dikke ordners vol stukken en de rechter zal een uitspraak moeten doen.

De vakbond is principieel, het maken van afspraken over arbeidsvoorwaarden voor de werknemers zijn voor de vakbond!
Als de vakbond die afspraak niet overeind wil houden, die niet wordt nageleefd door APMTR en APM Maasvlakte 2, dan is het hek van de dam! Een cao is er niet voor niets! Dan kan je juridisch praten over standaard cao of minimum cao of je kan praten over bedingen/artikelen die wel of niet standaard zijn etc. Voer waar juristen van smullen.

Maar het gaat maar om één ding, de cao is van ons en daarmee van de leden, de rechten en plichten liggen voor iedereen netjes collectief vast en afspraken worden door leden vastgesteld! En met het aanbieden van individuele aanbiedingen op arbeidsovereenkomsten is dat NIET gebeurd en daar draait het wel om!

Veel moeilijker is de zaak dan ook niet!

De rechter heeft aangegeven dat er gestreefd word naar een uitspraak op 17 maart aanstaande, we zullen de uitspraak direct goed bestuderen en u laten weten wat we ervan vinden!

Kaderoverleg
Inmiddels hebben de kadergroepen van APMTR en APM Maasvlakte 2 regelmatig gezamenlijk overleg, de belangen liggen vaak dicht bij elkaar, als jullie vragen hebben stel ze dan gerust! De kaderleden zijn
APMTR: Corina Hensen, Sytske van Hengel, Berthus de Jong.
APM Maasvlakte 2: Eric van Holst, Danny Cobet, Joop Hensen en Alex Wijnveldt.

Ledenvergaderingen
Naast moderne communicatie zoals whatsapp, email en sinds vorige week Je Achterban.nl (meld je aan!) willen we graag ook leden zien en spreken, life! Daarom willen we jullie graag uitnodigen op 21 maart om 10.00 uur of 19.00 uur. Plaats wordt nog bekend gemaakt. We hebben in ieder geval op de agenda staan: stand van zaken bodemprocedure, maar ook het traject dat we willen inzetten voor de komende cao-onderhandelingen. Uiteraard komt ook alle actualiteit die u wilt aan de orde.

Vragen?
Jullie weten mij te vinden!

Albert van Damme, bestuurder
E: a.vandamme@cnvvakmensen.nl
M: 06 51 60 1983

 

 

 

 

  

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid