Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Havens - Nieuws

APMTR en APMMV2: positief, samen naar de toekomst

Op 21 maart 2017 hield CNV Vakmensen ledenbijeenkomsten om bij te praten, te luisteren en te discussiëren over diverse onderwerpen. Het waren goede bijeenkomsten. Als je er niet bij was, heb je echt wat gemist.

Op verzoek een korte samenvatting, dit kan natuurlijk nooit de nuance en goede gesprek weergeven wat we hadden, maar wel even een doorkijkje wat we deden.

  • Luisteren naar elkaar.
  • Met respect voor elkaar discussie voeren.
  • Solidair, collectief en begripvol.
  • En last but not least de leden aan het woord.

We hebben gesproken over de transitie, over de rechtszaak (bodemprocedure), over het werkzekerheidsakkoord, over Je achterban.nl, over Duurzame Inzetbaarheid (ook ouderenbeleid), over de cao en de komende cao-onderhandelingen, over hoe wij als CNV Vakmensen ons werk willen blijven doen met iedereen etc.
Teveel om op te noemen en allemaal in een korte samenvatting te schrijven.

Werkzekerheidsakkoord
Deze is afgesloten zoals bij iedereen bekend en op 5 april hebben we een gesprek met alle ondertekende partijen. Wat wordt er gedaan, zijn we op de goede weg, wordt het werkzekerheidsakkoord volwaardig uitgevoerd, de interne baan, collegiale in- en uitleen etc.

De bodemprocedure
Deze loopt nog, de rechter heeft de uitspraak met vier weken tot half april uitgesteld. Hier wachten we dus verder af.

De komende cao-onderhandelingen
We gaan op 25 september (ochtend en avond) ledenvergaderingen houden om met elkaar te bespreken wat je voor deze onderhandelingen wilt. Wat moet er in de cao-voorstellenbrief, dat bepalen de leden. Houd deze datum vast in je agenda want er niet zijn is achteraf ook niet kritiek hebben.

We hebben elkaar straks hard nodig, kunnen we een goed resultaat sluiten of gaat de directie als het even moeilijk wordt naar een andere partij? De voorbeelden liggen er: dat de directie andere wegen dan de traditionele wegen bewandelt. We kunnen alleen met goed overleg, zonder vooraf hakken in het zand, al bruggen bouwend tot een cao-onderhandelingsresultaat komen.

Nieuwe leden
Spreekt onze aanpak je collega aan? Lid worden is makkelijk via www.cnvvakmensen.nl Onder voorwaarden zijn de eerste zes maanden slechts 50% contributie. Doe mee, doe mee voor je cao!

Vragen / opmerkingen? 
Je vragen en of opmerkingen kun je kwijt bij ondergetekende.

Albert van Damme,
bestuurder CNV Vakmensen
M. 06-5160 1983
E. a.vandamme@cnvvakmensen.nl

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid