Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Havens - Nieuws

Acties dreigen bij grote terminal Rotterdam

Het lijkt erop dat de grote containerafhandelaar APMTR in de Rotterdamse haven onvoldoende inschat dat de toekomst wat bleker wordt in het havenbekken. Want volgens CNV Vakmensen koerst het nu nog tweede overslagbedrijf in Rotterdam aan op acties. Cao-onderhandelaar  Albert van Damme: “Zonder een goede cao zijn die onafwendbaar.”

Van Damme stelt maandag 23 januari een ultimatum aan APMTR omdat de onderhandelingen over een nieuwe cao na zes keer praten hopeloos zijn vastgelopen. “Het is net of APMTR de hete adem van de Tweede Maasvlakte in de nek niet voelt. En de noodzaak om op arbeidsvoorwaardelijk gebied eruit te springen om in de toekomstige Rotterdamse haven een rol van betekenis te blijven spelen.”

Van Damme zegt APMTR in het onderhandelingsproces diverse malen ‘uiterst aantrekkelijke cao-aanbiedingen’ te hebben gedaan. “Zelfs met dit ultimatum stellen we niet eens dat onze eisen onveranderlijk moeten worden overgenomen. Wel dat het heel scherp aan de wind zeilen wordt. Het moet helemaal ok zijn. Juist om APMTR een goede kans te bieden in ‘een Rotterdam 2.0’.”

CNV Vakmensen stelt maandagmiddag het ultimatum aan APMTR. Daarin komt naast een reële loonsverbetering een goede pensioenoverbrugging aan bod en aandacht voor scholing in veiligheid tijdens werkprocessen.

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid