Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Vopak - Nieuws

Werknemers Vopak woensdag op de stoep bij aandeelhoudersvergadering

Werknemers van Vopak melden zich volgende woensdagochtend 22 april bij de Doelen in Rotterdam. Daar vindt dan de aandeelhoudersvergadering van tankopslagbedrijf Vopak plaats.

"We willen daar een duidelijk signaal afgeven", melden vakbondsbestuurders Albert van Damme (CNV Vakmensen) en Ruud Wennekes (FNV Havens). "De werknemers van Vopak wachten al maanden op een nieuwe cao en een goed sociaal plan."

De werknemers van Vopak verzamelen zich rond 9 uur bij de ingang van de Doelen. De bonden verwachten dat een grote groep werknemers die dag het werk zal neerleggen en zich naar het centrum van Rotterdam zal begeven. Om de veiligheid in het bedrijf te waarborgen, blijft een deel van de werknemers aan het werk.

Achtergrond

Bij Vopak vallen 650 werknemers onder de cao. Zij voeren actie omdat Vopak, onder het mom van modernisering, in de nieuwe cao tal van verslechteringen wil doorvoeren (bijvoorbeeld geen loonsverhoging voor iedereen, afbouw van de toeslagen, lagere overwerktoeslagen, minder compensatie voor werken op feestdagen).

Wat willen de vakbonden?

De vakbonden willen in de cao afspraken maken over een werkgelegenheidsgarantie, een loonsverhoging, reparatie van de WW, transitievergoedingen, budget voor verbetering van de wend- en weerbaarheid van werknemers. En daarnaast een sociaal plan met daarin de afspraak dat er geen gedwongen ontslagen zullen plaatsvinden.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid