Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Vopak - Nieuws

Vopak laat ultimatum verlopen

CNV Vakmensen en FNV Havens zullen hun leden oproepen tot acties bij het Rotterdamse tankopslagbedrijf Vopak.

De bonden hebben 7 april een ultimatum gesteld aan Vopak, na het mislukken van de onderhandelingen over een cao en een sociaal plan voor de circa 800 werknemers vallende onder de cao. Vopak heeft niet positief gereageerd op het ultimatum en laten weten dat ze verder willen onderhandelen. Dit is voor de bonden onvoldoende: Vopak zal in brede mate moeten voldoen aan het ultimatum, dan kan er sprake zijn van een gesprek. Dit hebben de vakbonden Vopak laten weten.

Geen modernisering, maar verslechtering

Vopak doet er alles aan onder het mom van modernisering medewerkers straks te confronteren met mindere arbeidsvoorwaarden dan voorheen, en dat accepteren de Vopak-medewerkers niet.

Wat willen de vakbonden?

De vakbonden willen in de cao afspraken maken over een werkgelegenheidsgarantie, dus geen gedwongen ontslagen, een loonsverhoging voor iedereen, reparatie van de WW, geen mindere arbeidsvoorwaarden, transitievergoedingen, budget voor verbetering van de wend- en weerbaarheid van werknemers. En daarnaast een sociaal plan met daarin de afspraak dat er geen gedwongen ontslagen zullen plaatsvinden.

Acties

Nu Vopak niet is ingegaan op het gestelde ultimatum zullen we acties voeren. De acties zullen worden gevoerd op de diverse Vopak terminals. Wanneer, hoe lang en waar zal steeds voor Vopak een verrassing zijn.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid