Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Vopak - Nieuws

Vandaag actie bij hoofdkantoor Vopak

CNV Vakmensen en FNV Havens zetten de acties bij het Rotterdamse tankopslagbedrijf Vopak vandaag voort. Tussen 9.00 en 11.00 uur voeren de werknemers actie bij het hoofdkantoor van Vopak in Rotterdam (aan de Westerlaan).

De acties bij Vopak (650 werknemers) zijn dinsdagavond begonnen, na het mislukken van de gesprekken over een nieuwe cao en een sociaal plan. Een ultimatum van de vakbonden aan de directie verstreek afgelopen maandagochtend. "De acties kondigen we telkens kort van tevoren aan", melden onderhandelaars Albert van Damme (CNV Vakmensen) en Ruud Wennekes (FNV Havens).

Achtergrond

De werknemers voeren actie omdat Vopak, onder het mom van modernisering, in de nieuwe cao tal van verslechteringen wil doorvoeren (bijvoorbeeld geen loonsverhoging voor iedereen, afbouw van de toeslagen, lagere overwerktoeslagen, minder compensatie voor werken op feestdagen). "Dit is geen modernisering, maar gewoon een verslechtering van verworven arbeidsvoorwaarden", vinden de onderhandelaars.

Wat willen de vakbonden?

De vakbonden willen in de cao afspraken maken over een werkgelegenheidsgarantie, een loonsverhoging, reparatie van de WW, transitievergoedingen, budget voor verbetering van de wend- en weerbaarheid van werknemers. En daarnaast een sociaal plan met daarin de afspraak dat er geen gedwongen ontslagen zullen plaatsvinden.

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid