Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Vopak - Nieuws

Vakbonden sluiten principe akkoord met Vopak

Op 6 mei 2015 hebben CNV Vakmensen en FNV Havens met Vopak Nederland een principe akkoord gesloten over een driejarige Cao en een driejarig Sociaal plan. Hiermee zijn de acties voorlopig opgeschort.

De leden moeten zich nu schriftelijk gaan uitspreken of dit principe akkoord voldoende is om het om te zetten in een definitief akkoord.

Vopak heeft in april 2015 een ultimatum gekregen van de vakbonden nadat de cao onderhandelingen en sociaal plan besprekingen waren vastgelopen. Nadat de vakbonden waren begonnen met korte acties op een aantal terminals en het hoofdkantoor heeft Vopak toch besloten in goed overleg met de vakbonden te treden en op bijna alle eisen uit het ultimatum in te gaan.

De belangrijkste punten waren:
 1. Vopak wilde bestaande persoonlijke toeslagen afbouwen, dat gebeurd nu niet.
 2. Vopak wilde niet iedereen dezelfde loonsverhoging geven, dat gebeurd nu wel.
 3. Vopak was niet bereidt een sociaal plan af te spreken, dat is er nu wel. Inclusief een werkgelegenheidsgarantie en eerlijke spelregels voor iedereen hetzelfde.
 4. Vakbonden wilden goede afspraken over reparatie WW, een goede transitievergoeding met een mobiliteits afspraak. Dit is er nu.
 5. De vakbonden wilden goede afspraken over wend- en weerbaarheid budgetten. Dit is er nu.
 6. Vakbonden wilden een goede vertrek regeling voor ouderen, levensfase beleid. Dit is er nu.
 7. Vakbonden wilden een prima senioren fit regeling afspreken waardoor medewerkers een paar jaar voor hun pensioen 50% kunnen gaan werken tegen 80% loon en met 100% pensioenopbouw. Dit is er nu. 
Het collectief en solidair zijn van de meeste Vopak medewerkers heeft absoluut bijgedragen aan een goed resultaat. De vakbeweging heeft verantwoorde toekomstbestendige afspraken gemaakt met Vopak. Waarbij Vopak concurrerend kan blijven in de markt.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

 • Deskundig advies over werk en inkomen
 • Rechtshulp voor werk en inkomen
 • Rechtshulp voor privé situaties
 • Hulp bij je belastingaangifte
 • Korting op verzekeringen
 • Informatie en advies bij ziekte

Word lid