Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Vopak - Nieuws

Vakbonden schorten cao-overleg Vopak op

CNV Vakmensen en FNV Havens hebben het cao-overleg met Vopak opgeschort. Aanleiding is dat Vopak de automatische prijscompensatie (APC) ter discussie stelt.

“In feite zegt Vopak: 'We schaffen de APC af, tenzij elders in de cao wordt ingeleverd'. Dat is de welbekende sigaar uit eigen doos. Maar de APC in de haven is iets waar werkgevers van af moeten blijven”, aldus de vakbonden.

Vopak volhardt

Ondanks dat vakbonden er herhaaldelijk bij Vopak op hebben aangedrongen, volhardt het bedrijf in zijn standpunt. De medewerkers kunnen de APC wel krijgen, maar alleen als de mensen inleveren op de cao. Vopak wil daarnaast wijzigingen aanbrengen in de afspraken over persoonlijke toeslagen, het behoud van hogere loonschalen en de feestdagentoeslagen.

Reorganisatie

Met betrekking tot de onlangs aangekondigde reorganisatie willen FNV Havens en CNV Vakmensen dat dit zonder gedwongen ontslagen gebeurt. De bonden willen samen met Vopak zoeken naar oplossingen die dit realiseren. Echter, Vopak sluit gedwongen ontslagen bij voorbaat niet uit. Door de voorgenomen reorganisatie verdwijnen 200 van de 1.000 banen.

Overleg met leden

De bonden gaan nu met hun leden overleggen over het vervolg van het cao-overleg. Het volgende overleg staat gepland op 17 december aanstaande, maar het is afhankelijk van wat de leden vinden of en hoe dit zal plaatsvinden.

Bij Vopak Nederland werken circa 1.000 mensen.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid