Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Vopak - Nieuws

Vakbonden schorten acties bij Vopak op

De directie van het Rotterdamse tankopslagbedrijf Vopak heeft gisteravond een nieuw bod op tafel gelegd voor een cao en een sociaal pan voor de 650 werknemers. "Het lijkt een goed resultaat, maar de leden mogen het zeggen", stellen vakbondsonderhandelaars Albert van Damme (CNV Vakmensen) en Ruud Wennekes (FNV Havens). "We gaan het volgende week neutraal voorleggen. Tot die tijd schorten we de acties op."

De werknemers bij Vopak waren in actie voor een nieuwe cao en een goed sociaal plan. Onder het mom van modernisering wilde Vopak in de nieuwe cao tal van verslechteringen doorvoeren (bijvoorbeeld geen loonsverhoging voor iedereen, afbouw van de toeslagen, lagere overwerktoeslagen, minder compensatie voor werken op feestdagen).

Inzicht

"Geen sociaal plan is geen optie. En we accepteren geen verslechteringen van arbeidsvoorwaarden. Dankzij de druk van actievoerende leden is Vopak kennelijk ook tot dat inzicht gekomen", aldus de vakbondsonderhandelaars.

Aanbod van Vopak

Het aanbod van Vopak houdt onder meer in dat er een sociaal plan komt. In de nieuwe cao komt geen onderscheid in inkomensverhogingen, wordt de feestdagentoeslag niet verslechterd, blijven de persoonlijke toeslagen grotendeels overeind en wordt er niet getornd aan de overwerkregeling voor operationele werknemers in dagdienst.

Leden beslissen

De vakbonden leggen het volledige aanbod in de loop van volgende week neutraal voor aan de leden.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid