Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Vopak - Nieuws

Eerste cao-overleg Vopak in goede sfeer verlopen

Op dinsdag 3 oktober hebben CNV Vakmensen en FNV Havens het eerste cao-overleg met Vopak gevoerd om tot een positieve aanpassing van de arbeidsvoorwaarden te komen.

In ledenbijeenkomsten en bijeenkomsten met kaderleden werden cao ideeën / voorstellen besproken waarvoor vele van jullie input hebben gegeven. Dit heeft geresulteerd in een cao-voorstellenbrief. Deze voorstellenbrief hebben jullie inmiddels ontvangen.

Wat doen wij in de eerste ronde?
In de eerste ronde cao-overleg beperken alle partijen zich tot het uitwisselen van voorstellen en het geven van een toelichting. De eerste vragen over elkaars voorstellen worden gesteld en er wordt een eerste verkenning gedaan van welke punten zwaar wegen.

Het eerste cao-overleg duurde bijna een dag en is in een goede sfeer verlopen.

Vopak heeft in haar voorstellen aangegeven dat het gaat om duurzaamheid, inzetbaarheid en uitvoerbaarheid. Een structurele loonsverhoging is nog niet geboden, omdat Vopak het beschikbare geld wil verdelen over de diverse doelgroepen binnen Vopak. Wat dit concreet betekent, moet nog vastgesteld worden.

Voorstellen vakbonden
De vakbonden hebben ieder eigen voorstellen gedaan. Op diverse vlakken, zoals een persoonlijk ontwikkelingsbudget of inkomensverdeling wensen, verschillen we van inzet, maar dat is prima. Er is wel een goede samenwerking aan de cao-tafel met respect voor ieders eigen inbreng.

Hoe verder?
Op 10 oktober en 24 oktober wordt er verder onderhandeld. In de tweede sessie zullen de eerste inhoudelijke reacties volgen en krijgen we een beeld van wat ons in de derde overlegronde te wachten staat.

Vragen?
Als je vragen of opmerkingen hebt dan kun je deze naar mij mailen. Je kunt ook één van de kaderleden raadplegen: Mike Heijdenrijk, Andre Westdijk, Wout Kranendonk, Aart Selier, Tim Westdijk en Willem Nigg.

Albert van Damme
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 1983
E: a.vandamme@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid