Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Vopak - Nieuws

Cao-overleg Vopak op scherp na aangekondigde reorganisatie

De onderhandelingen tussen vakbonden FNV Havens en CNV Vakmensen met Vopak over een nieuwe cao staan na de eerste ronde al op scherp. Niet alleen wil Vopak praten over versoberingen van de arbeidsvoorwaarden, het bedrijf kondigde gisteren tevens een reorganisatie aan. Hierdoor verdwijnen 200 van de 1.000 banen en zijn gedwongen ontslagen niet uitgesloten.

Ruud Wennekes, bestuurder FNV Havens: “Vopak heeft het over het ‘toekomstbestendig’ maken van de cao. Geen loonsverhoging en snijden in de arbeidsvoorwaarden noem ik ‘de dood in de pot’. Het wordt een moeilijk traject, temeer omdat we nu ook moeten onderhandelen over een sociaal plan om ervoor te zorgen dat de ontslagen niet met lege handen op straat komen te staan.” Albert van Damme, bestuurder CNV Vakmensen vult aan: “Het worden zware tijden voor de medewerkers bij Vopak.”

De bonden willen alleen met Vopak verder praten als het bedrijf een aantal toezeggingen doet met betrekking tot de cao-voorstellen van de bonden. “Het kan niet zo zijn dat we eerst alle punten van Vopak uit onderhandelen om dan vervolgens nul op het rekest te krijgen als het gaat om wat de medewerkers willen”, aldus de bonden.

Bij Vopak Nederland werken circa 1.000 mensen.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid