Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Vopak - Nieuws

Cao-overleg Vopak heeft een extra ronde nodig

Op dinsdag 24 oktober hebben we het 3e cao-overleg gevoerd met de directie van Vopak. Alle voorstellen van de vakbonden en Vopak zijn nog eens stevig en inhoudelijk besproken. Wat zijn de wensen, waar zit bewegingsruimte, wat willen we met elkaar bereiken?

Doelgroepen
Iedere doelgroep heeft een deelbelang, iedere doelgroep wil graag dat er voor hem of haar wat inzit in dit cao-overleg. We kunnen niet alleen een cao afsluiten voor ouderen, we zullen moeten delen en verdelen! Maar iedereen moet wel straks het gevoel hebben dat het een goed cao-onderhandelingsresultaat is

Vereenvoudiging van de cao
Zaken als brevetten en vergoedingen, vele vormen en soorten verlof, levensfase dagen in dagen of waarde (geld), diverse overwerk regelingen etc. Punten waar we stuk voor stuk wat tijd nodig hebben om dit goed te bespreken en goede oplossingen te vinden.

Pensioenen
We zullen de pensioenregeling steeds weer moeten bekijken, met een overheid die iedere keer weer spelregels verandert. Iedereen wil een duurzaam pensioen met daarbij rechten en plichten. Zowel van en naar het pensioenfonds recht, maar ook in de premiestelling voor werknemers moet er wat meer evenwicht komen bij Vopak.

Diversen
Uiteraard willen we veel van onze voorstellen, gedaan in onze voorstellenbrief, afspreken. Een loonsverhoging, een betere beoordelingsbeloning, ontwikkeling etc.

4e ronde cao-overleg
Welnu, daarom nemen we wat extra tijd. We gaan een en ander nog eens goed tegen het licht houden en nadenken als partijen om vervolgens op 13 november er alles aan te doen om een onderhandelingsresultaat te bereiken. Na 13 november hoor je nader.

Vragen/opmerkingen?
Nu al vragen of opmerkingen die je specifiek hebt? Laat het weten aan mij of de kaderleden, Mike Heijdenrijk, Aart Selier, Wout Kranendonk, Tim Westdijk, Willem Nigg, Andre Westdijk.

Albert van Damme
Bestuurder
Bereikbaar via 06-51601983 of a.vandamme@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid