Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Verbrugge Terminals - Nieuws

Onderhandelingsresultaat Verbrugge Terminals B.V.

Leden van CNV Vakmensen hebben op 21 en 22 september het bereikte onderhandelingsresultaat van 16 mei en de aanvulling daarop van 7 september akkoord bevonden. Tijdens de ledenvergaderingen van 21 en 22 september is er unaniem voor het onderhandelingsresultaat gestemd.

Hoe nu verder?
CNV Vakmensen heeft naast het onderhandelingsresultaat van 16 mei nog 6 mooie kwaliteitspunten weten binnen te slepen voor onze leden en de andere werknemers.

Het is goed te zien dat onze leden een goede cao erg belangrijk vinden. Het onderhandelingsresultaat en de aanvulling daarop is een begin vinden onze leden. Een begin voor een betere cao waarbij er in de toekomst ook zeker loonsverhoging bij dient te komen. Het feit dat Verbrugge aangeeft dat het financieel nu niet best gaat is de reden dat onze leden een pas op de plaats maken, omdat het bedrijf ze aan het hart gaat.

Verbrugge zal een concept cao-tekst opstellen van hetgeen er nu is afgesproken met de bonden. Deze concept tekst wordt bekeken en dan zal er getekend kunnen worden voor een cao van 3 jaar. Het 1ste jaar is al bijna voorbij. Er zal tijdig onderhandeld moeten worden voor de volgende cao.

De afgesproken werkgroepen duurzame inzetbaarheid en wend- en weerbaarheid (scholing en ontwikkeling), daar gaat jullie bestuurder tijdig mee aan de slag. Hiervoor zullen afspraken worden gemaakt met Verbrugge zodat er data liggen voor overleg.

Van 5 naar 8 man in de ploegen
Na de vorige ledenvergadering in mei is er een wijziging gekomen in de tekst voor de 5 naar 8 man in de ploeg, omdat dit te veel vraagtekens gaf. Op verzoek van de leden is huidige tekst opgesteld. Deze luidt:

De '8 in plaats van 5 man van de avondploeg'- afspraak in het Onderhandelingsresultaat van 16 mei 2017 moet zo gelezen worden dat alles bij het oude blijft (vijf man) zo lang Verbrugge Terminals BV onvoldoende mensen beschikbaar heeft om op te schalen naar acht man. Verbrugge Terminals BV zal dus eerst extra mensen moeten opleiden voordat er iets verandert.

De leden hebben wederom uitgesproken dat ze zich zorgen maken om dit artikel. Zij willen niet dat dit een verkapte 3-ploegen of volcontinu rooster wordt. Daar worden de mensen niet naar betaald. En dat is een terechte opmerking.

De afspraak met Verbrugge is dat het niet ‘structureel’ zal plaats vinden. Er zullen EXTRA mensen moeten worden OPGELEID voordat er überhaupt kan worden gewijzigd in het huidige rooster.

De komende 2 jaar zal CNV Vakmensen nauwlettend in de gaten houden hoe dit proces verloopt. Graag ontvangen wij meldingen als er anders mee wordt omgegaan. Uiteraard zullen wij bij een nieuwe onderhandeling, na afloop van deze cao, dit onderwerp ter sprake brengen. De komende tijd zal blijken hoe dit gaat verlopen in de ploegen.

Laat je horen!
Voorkom verdere teruggang van rechten en zorg dat er meer leden komen, meer collectiviteit want dan sta je sterk en maak je verschil voor jouw cao en jouw werk. Nieuwe leden zijn welkom, word lid!

Vragen/opmerkingen?
Voor vragen of opmerkingen kan je mij benaderen.

Fadua Toufik
Bestuurder
Bereikbaar via 06-10208590 of f.toufik@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid