Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Verbrugge Terminals - Nieuws

Onderhandelingsresultaat met Verbrugge afgewezen

Leden van CNV Vakmensen hebben op 23 mei 2017 het bereikte onderhandelingsresultaat (16 mei 2017) Cao Verbrugge Terminals BV afgewezen.

Tijdens de ledenvergaderingen van 23 mei 2017 is er unaniem tegen het onderhandelingsresultaat gestemd. Naast de ledenvergaderingen kregen we al een beeld van eerste afwijzende reacties in e-mails en via telefoontjes. De vergaderingen zijn omgezet in ¾ vergaderingen waar de leden zich hebben uitgesproken. Men is bereid desnoods actie te voeren.

Leden willen een onderhandelingsresultaat dat recht doet aan de waardering die er zou moeten zijn voor medewerkers. De vorige cao (met een looptijd van ruim 3 jaar) was al een stevige pas op de plaats gemaakt en in deze cao willen de leden dat niet weer!

Het onderhandelingsresultaat is onvoldoende!

De leden van CNV Vakmensen vinden het onderhandelingsresultaat onvoldoende. Er wordt keihard gewerkt voor Verbrugge, vaak zonder dat waardering wordt uitgesproken.

Waar zitten de knelpunten:

 1. Nauwelijks een structurele verhoging in een driejarige cao;
 2. Minimale eenmalige uitkeringen;
 3. Het niet stimuleren van ontwikkeling (leden willen in tegenstelling tot het bericht van Verbrugge zeker verder ontwikkelen);
 4. Het niet willen praten over duurzame inzetbaarheid en kennisoverdracht;
 5. De beoordeling van werknemers met daaraan gekoppeld de periodieke verhoging zonder een goed functioneringsgesprek en beoordelingssysteem met goede waarborgen en een bezwaarprocedure;
 6. Het opschorten van de bijdrage aan Stichting Veilige Haven, dit is een slechte zaak;
 7. 8 mensen i.p.v. 5 mensen kunnen vragen van avondploeg naar nachtdienst te gaan.

Hoe nu verder?
We kunnen een ultimatum stellen maar daar kiezen de leden van CNV Vakmensen (nog) niet voor. We gaan eerst partijen die betrokken zijn bij de cao vragen om een nieuw overleg en gaan de bezwaren van de leden bespreken en toelichten. Dit doen we om uiteindelijk meer aan de wensen van de leden tegemoet te komen in een beter onderhandelingsresultaat.

Een onderhandelingsresultaat dat recht doet aan de inzet en waardering voor afgelopen jaren en toekomstige drie jaren.

Het vervolg is geheel afhankelijk van de reactie van Verbrugge op de uitnodiging voor nieuw overleg, die we gaan verzenden.

Zodra er nieuws is ben jij de eerste die dat weet!

Laat je horen!
De leden die aanwezig waren bij de ledenvergadering roepen alle collega’s op om de rechten die de voorgangers voor elkaar hebben gekregen in stand te houden. Stapje voor stapje is Verbrugge bezig te proberen rechten af te snoepen dan wel ter discussie te stellen (lees de oorspronkelijke voorstellen van Verbrugge). Voorkom verdere teruggang van rechten en zorg dat er meer leden komen, meer collectiviteit, want dan sta je sterk en maak je verschil voor jouw cao en jouw werk.

Nieuwe leden zijn welkom, word lid!

CNV Vakmensen is daarnaast op zoek naar nog een nieuw kaderlid. De kaderleden zijn de oren en ogen van de werkvloer. Niet alleen voor vandaag, maar ook voor de toekomst van jouw werk en de cao. Als je daar wat voor voelt laat het dan weten! Inmiddels heeft één van de leden zich al gemeld. Binnenkort hoor je wie dit is.

Vragen/opmerkingen?
Voor vragen of opmerkingen kun je Albert van Damme of Fadua Toufik benaderen beide bestuurders van CNV Vakmensen.

Albert van Damme
M: 06 51 60 19 83
E: a.vandamme@cnvvakmensen.nl

Fadua Toufik
M: 06 10 20 85 90
E:  f.toufik@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

 • Deskundig advies over werk en inkomen
 • Rechtshulp voor werk en inkomen
 • Rechtshulp voor privé situaties
 • Hulp bij je belastingaangifte
 • Korting op verzekeringen
 • Informatie en advies bij ziekte

Word lid