Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Verbrugge Terminals - Nieuws

Onderhandelingsresultaat bij Verbrugge Terminals

Na 5 onderhandelingsrondes is er op 16 mei een onderhandelingsresultaat bereikt bij Verbrugge Terminals B.V. Er is veel besproken en er zijn kritische noten geplaatst over het reilen en zeilen binnen het bedrijf.

Om een cao te behouden met goede arbeidsvoorwaarden is uiteindelijk een resultaat bereikt dat 23 mei aan de leden wordt voorgelegd.

Breng jouw stem uit over het resultaat, want het is jouw cao! 

Cao-voorstellen CNV Vakmensen

Verbrugge Terminals heeft vanaf het begin van de onderhandelingen te kennen gegeven dat het niet goed gaat met het bedrijf. De vakbonden hebben de cijfers ingezien en in dat licht zijn er keuzes gemaakt over welke voorstellen haalbaar zijn en welke niet.

Slechte bedrijfsresultaten betekenen dat het personeel moet inleveren: dat was het standpunt van Verbrugge aan het begin van de onderhandelingen. Het ‘inleveren’ van arbeidsvoorwaarden is inmiddels van tafel en er zijn resultaten bereikt die haalbaar zijn voor het bedrijf en draagbaar zijn voor de werknemers. Tenminste, jij zult 23 mei moeten bevestigen of dit voor jou draagbaar is.

Geen vaste APC

Ondanks de toezegging dat de Automatische Prijs Compensatie structureel in de cao zou komen, is deze toezegging door Verbrugge ontkend. Er zou in eerdere onderhandeling geen toezegging zijn gedaan. Er is terug onderhandeld en dat is ongepast. Als onderhandelaar weeg je dan af wat te doen met deze constatering. Communicatie en omgang blijkt een belangrijk onderwerp te zijn waar in de toekomst aan gewerkt moet worden. Het bereiken van een resultaat op andere belangrijkere punten heeft de doorslag gegeven om een APC gedurende de looptijd te accepteren.

Onderhandelingsresultaat is geen cao-akkoord

Een onderhandelingsresultaat bereiken is nog geen cao-akkoord. Dit akkoord kan pas worden bereikt als de leden van de cao-partijen akkoord zijn met het resultaat. Rechts op deze pagina onder 'Downloads' vind je het onderhandelingsresultaat.

Op 23 mei aanstaande staat een ledenvergadering gepland (om 10.00 uur en om 19.00 uur) om het onderhandelingsresultaat dat gisteren is bereikt tussen Verbrugge, CNV Vakmensen en FNV Haven te bespreken.

Dit resultaat wordt door CNV Vakmensen aan je voorgelegd en toegelicht en je kunt je stem uitbrengen.

De ledenvergadering

Datum: dinsdag 23 mei 2017
Tijdstip: 10.00 uur èn 19.00 uur
Locatie: Amadore Hotel Restaurant Arneville te Middelburg (Buitenruststraat 22, 4337 EH)

Graag tot ziens op 23 mei.

Fadua Toufik
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 10 20 85 90
E:  f.toufik@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid