Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Verbrugge Terminals - Nieuws

Breng je stem uit – eindbod Verbrugge

In de bijlage treffen jullie (nogmaals) het eindbod aan dat door Verbrugge is gedaan in de onderhandelingen over een nieuwe cao. Er wordt jou gevraagd je stem uit te brengen.

De onderhandelingen zijn uiteindelijk vastgelopen vanwege het feit dat Verbrugge de betaling van de Automatische Prijscompensatie per 1 april 2020 niet wilde garanderen. Daar komt bij dat Verbrugge dit niet aan de vakbonden, maar rechtstreeks aan het personeel meedeelde, terwijl de onderhandelingen nog gaande waren. In het eindbod staat nu dat Verbrugge aan het eind van het jaar zal beoordelen of de APC wel of niet kan worden betaald.

In het eindbod dat Verbrugge uiteindelijk formuleerde, zijn ook enkele “operationele aanpassingen” opgenomen waarover met de vakbonden geen overeenstemming bestond. Aan de toezegging tijdens de onderhandelingen dat er duidelijkheid zou worden gecreëerd over de werktijden bij “verlengen”, is in het eindbod geen gestalte gegeven.

Een eindbod is te interpreteren als “slikken of stikken”
Het woord is aan jullie. Via bijgaande link kunnen jullie aangeven of je wel of niet akkoord gaat met dit eindbod. Je kunt je stem uitbrengen tot en met 2 juli aanstaande. Ontvang je deze nieuwsbrief per post, dan kun je ook digitaal via onze website stemmen. Ga hiervoor naar www.cnvvakmensen.nl/caos/havens/cao-verbrugge-terminals
De nieuwsbrief vind je onderaan de pagina. Hierin staat de link naar de stemming.  

Wordt het eindbod aangenomen, dan is er een nieuwe cao. Wordt het eindbod afgewezen, dan zullen we (wanneer dat binnen de corona-maatregelen weer kan) ledenvergaderingen organiseren om vervolgstappen te bespreken.

Tjeerd Orie
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 20 48 94 75
E: t.orie@cnvvakmensen.nl
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid