Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Odfjell - Nieuws

Vakbondsdruk bij Odfjell werkt

"De directie van Odfjell bleek gelukkig toch gevoelig voor de scherpe kritiek van de vakbonden", zegt bestuurder Albert van Damme van CNV Vakmensen. Gisteren was het nog onmogelijk om tot een gezamenlijke verklaring te komen voor de werknemers van het opslagbedrijf in Rotterdam. Nu heeft het bedrijf aangegeven met een lange termijn plan te komen.

Van Damme: "Mochten er op termijn wijzigingen komen over arbeidsvoorwaarden of arbeidsplaatsen, dan wordt altijd eerst met ons overlegd. Een eventueel sociaal plan krijgt in ieder geval het niveau van wat in de haven gebruikelijk is. Met name dit punt in de verklaring is rustgevend en positief voor de werknemers bij Odfjell."

Voorstel voor lange termijn plan

"De directie van Odfjell bleek gelukkig toch gevoelig voor de scherpe kritiek van de vakbonden", zegt bestuurder Albert van Damme van CNV Vakmensen. Gisteren was het nog onmogelijk om tot een gezamenlijke verklaring te komen voor de werknemers van het opslagbedrijf in Rotterdam. Nu heeft het bedrijf aangegeven met een lange termijn plan te komen. Van Damme: "Mochten er op termijn wijzigingen komen over arbeidsvoorwaarden of arbeidsplaatsen, dan wordt altijd eerst met ons overlegd. Een eventueel sociaal plan krijgt in ieder geval het niveau van wat in de haven gebruikelijk is. Met name dit punt in de verklaring is rustgevend en positief voor de werknemers bij Odfjell."

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid