Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Odfjell - Nieuws

Opnieuw grote ontslagronde bij Odfjell

Bij tankopslagbedrijf Odfjell in Rotterdam verdwijnt opnieuw een groot aantal banen. Na de vorige ontslagronde in 2012, waarbij uiteindelijk 90 banen verloren gingen, wil de directie nu nog eens 112 van de overgebleven 265 banen schrappen. De werknemers hebben dit vanmiddag te horen gekregen.

"Dat betekent opnieuw een periode van grote onzekerheid", zegt Albert van Damme van CNV Vakmensen. "Dat geldt zowel voor de vertrekkers als de blijvers. Omdat Odfjell technisch failliet is, is er volgens de directie geen geld voor een schadeloosstelling voor degenen die hun baan kwijtraken. En degenen die hun baan houden, moeten op alle fronten fors inleveren, als het aan de directie ligt. Dat betekent: minder salaris, minder vakantiedagen, geen overwerkvergoeding."

Onzeker

Bovendien blijft de toekomst erg onzeker, zegt Van Damme. "Ik houd er rekening mee dat het aantal ontslagen uiteindelijk hoger gaat uitvallen. Odfjell gaat allerlei nieuwe functies creëren, waarop huidige werknemers vaak niet zullen passen. Ik hoop dat het nog goed komt met Odfjell, maar ik heb er op dit moment een hard hoofd in. Het wanbeleid uit het verleden hangt nog steeds als een donkere wolk boven het bedrijf."

Sociaal plan

Van Damme heeft dinsdagmiddag 17.00 uur een ledenvergadering. "Dan zullen we zien hoe de vlag erbij hangt. Woensdagochtend overleggen we met de directie over een sociaal plan. Bemiddeling naar ander werk staat daarbij voorop."

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid