Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Odfjell - Nieuws

“Odfjell minacht eigen mensen”

De vooruitzichten voor het personeel van opslagbedrijf Odfjell in Rotterdam zijn ronduit slecht. Bestuurder Albert van Damme van CNV Vakmensen kan er niets anders van maken, na afloop van het volkomen mislukte overleg vandaag met de directie van het Noorse bedrijf. “Men is absoluut niet bereid om iets te doen voor de medewerkers. Overheid en klanten krijgen ruim baan, de eigen medewerkers zitten in het verdomhoekje. Méér dan teleurstellend.”

Het geeft van Damme tegelijk het gevoel zo ongeveer met de rug tegen de muur te staan. “Als vakbond kun je het er enorm mee oneens zijn. Maar staken in een onderneming die al stil ligt, heeft nu eenmaal weinig zin.”

Niettemin had Van Damme van de zijde van Odfjell toch enig inzicht verwacht en vooral betrokkenheid bij de eigen mensen. “De concurrenten gaan heus anders om met de eigen medewerkers. Hier laat de Noorse bedrijfsleiding zich van z’n koudste kant zien. Een regeling, op het niveau van wat hier in de havens normaal is, bleek ook woensdag weer volkomen onbespreekbaar.”

Albert van Damme hoopt dat Odfjell tot betere inzichten komt. “Ik kan me voorstellen dat ook de directie bedenkt dat het vertrouwenwekkender overkomt als je goed voor je personeel zorgt, dat je dan ook de wil hebt om weer goed voor jouw terminal te zorgen.”

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid