Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Odfjell - Nieuws

Odfjell krijgt ultimatum van twee weken

Dat de boel heel moeilijk ligt, lijkt helder. Daarom wil CNV Vakmensen dat tankterminalbedrijf Odfjell een goede en zorgvuldige oplossing aandraagt voor de mensen die eventueel daarvan dupe worden. De bond stelt Odfjell een ultimatum. Vóór woensdag 17 oktober middernacht moet er een goed sociaal plan liggen.

Bestuurder Albert van Damme roept Odfjell - namens CNV Vakmensen - in het ultimatum op de eventueel ontslagen personeelsleden te begeleiden naar ander werk. Voorzien van een ontslagvergoeding met een correctiefactor 2. “Havennorm”, noemt hij dat.

De bond stelt met nadruk dat er geen ontslagen mogen vallen als gevolg van de precaire situatie waarin Odfjell is beland. Van Damme: “Dit betekent dus een enorme inspanningsverplichting voor Odfjell, om al die medewerkers met goed fatsoen elders aan het werk te krijgen. Anders gezegd: dat is een soort van compensatie voor het uitgebleven onderhoud aan de terminal. Waardoor immers al deze malaise is ontstaan. Het management heeft gewoon onvoldoende opgelet op de algehele staat van de terminal.”

Van Damme veronderstelt op dit moment nog dat de Odfjell-directie eieren voor z’n geld kiest. “En anders gaat de actiekas open.”  

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid