Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Odfjell - Nieuws

“Het wordt helaas luisteren met harde hand bij Odfjell”

Dat het op actievoeren bij de Rotterdamse terminals van Odfjell uitdraait lijdt geen twijfel meer. Bij bestuurder Albert van Damme van CNV Vakmensen is de maat vol. En bij de werknemers van Odfjell des te meer. Donderdag 27 september kwam de Noorse terminalgigant opnieuw z’n afspraken tot overleg niet na en werd een voorultimatum van 24 september aan de kant geschoven.

De vakbondsbestuurders CNV Vakmensen en FNV stellen dat met Odfjell was afgesproken dat vakbonden vanochtend met de onderneming zouden overleggen over de toekomstplannen. En dat, wat de vakbonden betreft, er een aanvaardbaar sociaal plan moet komen voor de werknemers die het bedrijf moeten verlaten. Voor de vakbonden was en is daarbij uitgangspunt dat niemand de WW in wordt gedreven. En dat er elders werk wordt gevonden en een stevige schadeloosstelling wordt meegegeven als compensatie.

Van Damme: “Opnieuw heeft Odfjell een andere koers gevaren. In plaats van overleg en het normaliseren van de verhoudingen wordt de afspraak geannuleerd en worden de medewerkers opnieuw in de kou gezet.”

CNV Vakmensen houdt samen met FNV Bondgenoten voor de leden van Odfjell maandag 1 oktober twee actievergaderingen, waarbij de leden wordt gevraagd in te stemmen met het stellen van een ultimatum.

Uit de eerste berichten vanuit Odfjell valt op te maken dat circa 120 van de 350 medewerkers worden ontslagen.

Informatie over wanneer en welke acties er worden gehouden volgt op een later tijdstip.

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid