Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Matrans Marine Service B.V. - Nieuws

Onderhandelingen van start bij Matrans

De cao-onderhandelingen gingen 17 januari van start. Jullie kaderleden en de bestuurder van CNV waren daarbij aanwezig.

De voorstellenbrief en de cao-delegatie van Matrans werden een avond voor de start van de onderhandelingen bekend gemaakt. Zowel Matrans als wij lichtten onze voorstellen toe. Hier en daar waren er vragen vanuit werkgeverskant en die vragen zijn beantwoord. Matrans komt in de volgende cao-onderhandeling op 6 februari op onze voorstellen terug.

Belangrijke aandachtspunten

Als belangrijke aandachtspunten hebben we ‘gelijk werk, gelijk loon’, en de gezondheid van de werknemers bij Matrans benadrukt. Het zou zeer bijzonder zijn als werkgever dit niet heeft meegekregen. De vraag is of Matrans jullie serieus gaat nemen. Een grote groep werknemers!

Geduld hebben

Matrans gaat de inhoudelijke reactie in het volgende cao-overleg geven. Dat is natuurlijk erg spijtig, want de voorstellen zijn nou niet bepaald ingewikkeld. Er had hier en daar al duidelijk mogen zijn hoe de werkgever in de wedstrijd staat. Geduld en nog eens geduld… dat willen wij jullie meegeven.

Vervolgoverleg

De vervolgdata van het overleg zijn 6 februari en 8 maart. We houden jullie op de hoogte.

Groei ledenaantal CNV

Als cao-delegatie willen wij jullie bedanken dat jullie CNV Vakmensen als bond kiezen. We voelen ons gesterkt, meer dan ooit! We hebben nog een behoorlijke weg te gaan, maar het vertrouwen hebben we gekregen. Daarvoor onze dank. Welkom CNV’ers!

Je collega nog geen lid?

 Als je collega nog geen lid is meld hem of haar dan bij ons aan. De eerste 6 maanden krijgen zij 50% korting op de contributie.

Vragen en opmerkingen

Laat vragen of opmerkingen via de CNV-app aan ons horen. Je kunt ook de kaderleden (Koos, Cengiz en Said) individueel benaderen. De bestuurder kijkt mee op de app en zal reageren als dat noodzakelijk is.

We gaan voor open en transparante onderhandelingen. Als er informatie is, dan wordt deze verspreid via de kaderleden. Wees geduldig en sterk! Dan gaan we met z’n allen verschil maken voor een gezonde werkvloer met eerlijke lonen. Je kunt mij bereiken op  f.toufik@cnvvakmensen.nl

Fadua Toufik
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 10 20 85 90
E: f.toufik@cnvvakmensen.nl


Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid