Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Matrans Marine Service B.V. - Nieuws

Matrans toont geen respect voor CNV leden en sjorders

Op 12 maart is de cao-onderhandeling wederom voortgezet bij Matrans. Resultaat: bij elke opmerking van CNV Vakmensen gniffelt de werkgeversdelegatie. Er komt een nieuwe, snelle, datum op verzoek van Matrans.

Geen gelijk werk, gelijk loon

De werkgever komt met een bijzonder voorstel voor het salarisgebouw. Namelijk loongroep 4 wordt gesloten voor iedereen die er nog niet in zit. De werknemers die er al invallen behouden de salarissen maar de sjorders die er nog niet in waren, maar wel jaren lang een worst is voorgehouden, stoppen bij eind loongroep 3. Hiermee is er nog altijd geen gelijk werk, gelijk loon mogelijk.

De reden voor sluiten van deze groep is het feit dat de functies niet meer plaatsvinden en in de toekomst waarschijnlijk ook niet. Dat de loonbalk wellicht anders moet worden ingestoken dat is begrijpelijk, maar niet over de rug van de werknemers.

Een aantal werknemers gaat een loongroep vooruit, dus van 1 naar 2 en van 2 naar 3. Maar ook dat is niet voor iedereen gelijk. Ook hier blijft een groep achter/stilstaan. Gelijkheid onder de mensen is voor Matrans niet belangrijk. Alles draait om de knaken, die de sjorders verdienen/binnen halen met het zware werk dat ze doen.

Helaas zijn we door het gedrag van Matrans tijdens het onderhandelen gedwongen van tafel te gaan. Dat CNV Vakmensen haar leden wil raadplegen vindt men vreemd. Terwijl mandaat is gegeven voor gelijk werk, gelijk loon waarbij iedereen bij 10 jaar of langer sjorren overgaat naar loongroep 4.

Respect en solidariteit! Nu samen laten weten aan Matrans dat jullie een team zijn aan gelijke zijde.

Scholingsplan Matrans

Het mooie is dan weer wel het plan om iedereen die werkzaam is bij Matrans een scholingstraject aan te bieden. Iedereen die zich meldt kan op kosten van Matrans een opleiding doen. Uiteindelijk met de bedoeling om te vertrekken richting een nieuwe baan. Uiteraard onder bepaalde voorwaarden. CNV Vakmensen is niet tegen scholing. De voorwaarden zullen dan moeten worden bekeken.

Vragen of opmerkingen kun je via de CNV app kenbaar maken. Je kunt ook de kaderleden (Koos, Cengiz en Said) individueel benaderen. De bestuurder kijkt mee op de app en zal reageren als dat noodzakelijk is.

Je collega nog geen lid?

Als je collega nog geen lid is meld hem of haar dan hier aan. De eerste 6 maanden krijg je 50% korting op de contributie.

Fadua Toufik, Bestuurder
T: 06-10 20 85 90
E: f.toufik@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid