Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Matrans Marine Service B.V. - Nieuws

Einde onderhandelingen in zicht bij Matrans?

Vandaag, 8 mei 2018, is de cao-onderhandeling bij Matrans verder gegaan. Duidelijke antwoorden op voorstellen CNV. Een eindvoorstel vanuit Matrans lijkt in zicht.

Gelijk werk, gelijk loon

Matrans wilde een berekening van CNV voor een loongroepverschuiving om gelijk werk, gelijk loon toe te lichten. Op korte termijn is Matrans goedkoper uit met het voorstel van CNV, waarbij de werknemers naar loongroep 4 doorgroeien. Matrans gaat hier niet mee akkoord. Matrans rekent over een termijn van 9 jaar en de kosten die daarmee gemoeid gaan.

Het voorstel van Matrans is doorgroeien naar loongroep 3 voor het grootste deel van het personeel.

CNV zal het voorstel van Matrans in een eindvoorstel voorleggen aan de leden.

Stackerdraaier loon lijkt niet te gaan gebeuren. Matrans zal hierop terugkomen op korte termijn. De vakbonden staan nu op een lijn voor wat betreft dit punt. Dat is een positief punt als dit voorstel door werkgever wordt ingetrokken.

Initiële loonsverhoging

2018: 1,5%
2019: 1,5%
2020: 1,0%

Vooralsnog voorstel van Matrans. CNV geeft aan dat bij geen mogelijkheid naar loongroep 4 in ieder geval de looneis moet worden gehanteerd van 2% per jaar.

Tussenbaan

Matrans gaat op- en aanmerkingen toevoegen aan de overeenkomst voor een tussenbaan welke als pilot bij ILS gaat starten. In het kort: Na 2 jaar BBL krijgt een medewerker een 5-jarig contract met opleidingsmogelijkheid en transitievergoeding bij uit dienst treden.

Belangrijkste voor CNV is dat deze jongeren een opleiding krijgen zonder beperkingen. Uiteraard een financiële beperking, maar bespreekbaar maken van een duurdere opleiding die past bij de kwaliteiten van een medewerker.

Hoe nu verder?

Uiterlijk 18 mei komt er een tekstaanpassing en antwoorden op de vraag of het stackerdraaier loon wordt ingetrokken. 23 mei komt er een vervolgafspraak, nadat een ledenvergadering heeft plaatsgevonden. Matrans zal een eindvoorstel doen en deze leggen wij jullie voor.

Het voorleggen aan de leden van CNV Vakmensen kan in een ledenvergadering dan wel digitaal. Houd daarom je app in de gaten. Zit je hier nog niet in, laat je dan toevoegen door Said.

Vragen of opmerkingen kun je via de CNV app kenbaar maken. Je kunt ook de kaderleden (Koos, Cengiz en Said) individueel benaderen. De bestuurder kijkt mee op de app en zal reageren als dat noodzakelijk is.

Vragen of opmerkingen?

Je kunt me bereiken per e-mail.

Fadua Toufik
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 10 20 85 90
E: f.toufik@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid