Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Matrans Marine Service B.V. - Nieuws

Cao-onderhandelingen Matrans nog geen stap verder

Op 6 april zijn de cao-partijen weer in gesprek gegaan over de cao bij Matrans. De voorstellen van CNV Vakmensen zijn nog eens doorlopen. Antwoorden die relevant zijn voor CNV leden blijven een nee!

Gelijk werk, gelijk loon?

CNV Vakmensen hebben een tegenvoorstel gedaan. Dat voorstel wordt door Matrans nader bekeken zodra de berekening van CNV Vakmensen is overlegd. Matrans zag op basis van het tegenvoorstel in de loontabel niet het financieel voordeel voor werkgever. Vooralsnog blijft Matrans bij het laatste voorstel om meerdere groepen een loonschaal door te schuiven en een nieuwe loonbalk toe te voegen voor de stackerdraaiers die bij Transcore vandaan komen.

CNV Vakmensen blijft bij haar standpunt dat de sjorders die 10 jaar sjorren naar loongroep 4 dienen door te schuiven. CNV Vakmensen heeft aangegeven dat, schuin naar beneden in de salaristrede in loongroep 4,dat het loon dient te worden (zie app). Dat is gelijk werk, gelijk loon. En daarmee is het doorgroeien in loongroep 4 gegarandeerd. Verschil met voorstel van de werkgever is dat de sjorder die langer 10 jaar het werk doet niet in loongroep 3 eindigt. Dat is wel het geval als die functie in de toekomst niet meer mogelijk is. Loongroep 4 is dan een worst die je wordt voorgehouden.

De cao-delegatie van CNV Vakmensen verkondigt het woord van haar achterban. Jouw stem! Daar hebben we over gesproken in de laatste ledenvergadering. Zo ook met betrekking tot de nieuwe loongroep voor jullie collega’s van Transcore. De werkgever gelooft niet dat jullie voor elkaar klaar staan. Jullie zouden alleen bang zijn voor het terugvallen in functie en daarmee in de functieschaal in de toekomst. Matrans garandeert aan tafel dat dit niet gebeurt in de toekomst.

Hoe nu verder?

We weten dat jullie met smart wachten op een resultaat. Dat betekent zorgvuldig in gesprek blijven. Matrans gaat alles op een rijtje zetten aan voorstellen die overeenkomen, zoals CNV Vakmensen dat al eerder deed. Op 24 april zullen we om 13 uur verder praten over de verschillen waar de onderhandeling nu op vast loopt: loongroepen (salarisgroei), salarisverhoging en stackerloon. De overige voorstellen van CNV Vakmensen blijven een nee. Zo ook de verlenging van de 90% dagen. Matrans wil bij de harmonisatie dit onderwerp meenemen in de senioren haven fit regeling. De sfeer was op 6 april over het algemeen prima en we kregen regelmatig het woord.

We houden jullie op de hoogte!

Bij vragen of opmerkingen kun je via de CNV app je kenbaar maken. Je kunt ook de kaderleden (Koos, Cengiz en Said) individueel benaderen.

Mede namens Cengiz, Koos en Said.

Fadua Toufik
Bestuurder
M: 06-10208590
E: f.toufik@cnvvakmensen.nl

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid