Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Maja Stuwadoors - Nieuws

Nieuwe cao en ploegenrooster voor Maja Stuwadoors

Op 20 februari is een onderhandelingsresultaat bereikt bij Maja Stuwadoors. Het gaat om een cao voor 1 jaar. Voor het eerst in jaren is er een initiële loonsverhoging afgesproken. Ook is er een nieuw ploegenrooster afgesproken waardoor werknemers meer vrije tijd krijgen.

Ploegenrooster

Het nieuwe ploegenrooster heeft 6 weekse cyclus. Bijzonder is de afspraak dat de dagdienst van 9 uur omgezet kan worden in een nachtdienst van 6 uur. Hierdoor wordt per dienst 3 uur minder gewerkt. Werknemers leveren hiervoor geen loon in.  Het nieuwe rooster is beter afgestemd op het werkaanbod. Hierdoor stijgt het aantal productieve uren. In september wordt gekeken of het rooster voldoet aan de verwachtingen zowel van werkgever als van de werknemers.

Loon

Vanaf 1 januari 2014 wordt de automatische prijscompensatie van 0,9% betaald. Per 1 maart gaan de lonen met 0,5% omhoog. Op 1 september gaat het loon met 1% omhoog. Als Maja geen verlies maakt in 2014 wordt in november een eenmalige uitkering van € 500,- bruto betaald. 

Maaltijdvergoeding

Uitgangspunt is dat de werkgever voor een maaltijd zorgt. Als de werknemer zelf voor een maaltijd moet zorgen betaald de werkgever maximaal € 15,00 voor de maaltijd.

Pensioen

In september wordt de nieuwe pensioenwetgeving besproken. Als er door de nieuwe wetgeving minder pensioen kan worden opgebouwd blijft de volledige premie beschikbaar voor pensioenen.

Ledenbijeenkomst

Het onderhandelingsresultaat wordt op 6 maart besproken met de leden. CNV leden kunnen tot 15 maart hun stem uitbrengen over het cao resultaat.

De onderhandelingsdelegatie bij Maja bestaat uit:
Cor van Dijk, kaderlid CNV Vakmensen
Tjitze van Rijssel, bestuurder CNV Vakmensen. 


Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid