Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Maersk Line - Nieuws

Onderhandelingsresultaat cao Maersk Line!

Na drie onderhandelingsrondes hebben wij een onderhandelingsresultaat bereikt voor een nieuwe cao (looptijd 1 januari 2015 tot en met 31 maart 2017).

Dit onderhandelingsresultaat treft u bijgaand aan en lichten wij graag aan u toe op:

Datum: 1 april 2015 (geen grap)
Aanvang: 10.00 uur
Locatie: Kantoor van Maersk Line, vergaderruimte zesde etage, Golden Gate West

Daarna zal het onderhandelingsresultaat in een referendum per post aan u worden voorgelegd. Voorafgaand aan de toelichtende vergadering van aanstaande woensdag alvast de volgende informatie.

Maersk Line voert per 1 april 2015 wereldwijd een nieuw Incentive Plan in (GIP, Global incentive Plan), dat ook op uw kantoor zal gaan gelden. De beoordelingscriteria in dat systeem zijn helderder dan die van voorheen, waardoor willekeur bij de beoordeling nog meer wordt uitgesloten. Voorts komen mensen met een appraisalscore van 2 in het GIP toch in aanmerking voor een bonusuitkering. De bonusuitkering volgens het GIP is voor het overgrote deel (nagenoeg alle) werknemers ook hoger dan de uitkering die werknemers op grond van het voorgaande systeem konden verwachten. Dat zijn voordelen.

Dat heeft als gevolg dat (voor het eerst merkbaar in april 2016) ook het variabele deel van het loon voor iedereen groter wordt dan voorheen het geval was. We denken echter dat we door een N-factor van 1,4 af te spreken voor de loonsverhoging per 1 april 2015 en een N-factor van 1,25 voor de loonsverhoging per 1 april 2016, ook een reële structurele loonsverhoging in het onderhandelingsresultaat hebben staan. Daarnaast hebben we (in het licht van de op handen zijnde wettelijke veranderingen) goede afspraken kunnen maken over een sociaal plan gedurende de looptijd van deze cao.

Alle extra en overige toelichting die u op bijgaand resultaat wenst, krijgt u ter vergadering.

Graag tot ziens!

Tjeerd Orie                                          Joost van der Lecq
CNV Vakmensen                                  FNV Havens
t.orie@cnvvakmensen.nl                      j.vanderlecq@bg.fnv.nl

06-20489475                                        06-20493089

P.S.: Wij hebben ervoor gekozen, op verzoek van de organisatie, spoedig onze leden te raadplegen en in de gelegenheid te stellen hun stem uit te brengen. Daar Tjeerd Orie komende week niet in de gelegenheid is voor het beleggen van een bijeenkomst in verband met verlof zal Joost van der Lecq hem waarnemen.
Downloads

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid