Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao ECT - Nieuws

Werkgroep Functielijst 2 van start bij ECT

De werkgroep Functielijst 2 is op 12 november van start gegaan. Deze werkgroep is bij de cao-onderhandelingen overeengekomen voor de groep collega’s uit de technische dienst (TOD).

De leden uit deze functielijst hebben aangegeven dat zij niet marktconform betaald krijgen en er collega’s moeten worden behouden als het gaat om salariëring in de markt. Het krijgen van goede technische collega’s is in de huidige markt niet zo gemakkelijk. Behouden is ook lastiger dan het voorheen was. Hoe kunnen wij met z’n allen het werk behapbaar houden en goed betaald krijgen? 

Deze eerste bijeenkomst is er gesproken over een functiewaardering (wat houdt de functie in en welke punten geef je daaraan) die door een externe partij dient te worden uitgevoerd. Hiervoor wordt in ieder geval het bureau Berenschot uitgenodigd voor informatie en nader onderzoek. CNV Vakmensen heeft verzocht om bij het uiteindelijk opstellen van de functieprofielen een eigen deskundige nog eens mee te laten kijken. ECT is akkoord. ECT zal een concept tekst opstellen voor de opdracht aan een extern bureau. Aanwezigen krijgen de concept tekst vooraf ter goedkeuring/wijziging indien nodig. Hiermee zijn alle partijen betrokken bij het onderzoeken, uitwerken en vormgeven van de opdracht van de werkgroep, zoals overeengekomen tijdens de cao-onderhandelingen.

Daarnaast zal er een vergelijking moeten plaatsvinden van de salarisgebouwen van de functie TOD bij ECT en soortgelijke functies bij andere bedrijven. Hierbij kan worden gedacht aan APMT, APMTR, MV II, RWG, EECV.
In januari gaat de werkgroep verder met de uitkomst van de onderzoeken en het adviesbureau dat wordt ingeschakeld. Wij houden je op de hoogte.
Heb je vragen over dit traject? Schroom niet en benader je collega kaderleden CNV: John Gutteling, Rob Janning, Edwin Klepper of René Breestraat.

Je collega nog geen lid?
Als je collega nog geen lid is, meld hem of haar dan aan bij ons. Ga hiervoor naar www.cnvvakmensen.nl/lidworden De eerste 6 maanden 50% korting op de contributie.
Discussiëren met collega’s of vragen stellen aan onze juristen/deskundigen, ga dan eens naar www.jeachterban.nl op onze site.

Vragen of opmerkingen?
Heb je vragen of opmerkingen, dan kun je altijd contact met mij opnemen zowel via de mail als mobiel.

Fadua Toufik
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 10 20 85 90
E:  f.toufik@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid