Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao ECT - Nieuws

Koers op ontwikkeling in cao-voorstellen ECT

De werknemers bij containerterminal ECT in Rotterdam moeten individueel kunnen ontwikkelen. Met het doorlopen en behalen van EVC-trajecten en -certificaten. Ze moeten ook individueel kunnen profiteren van hun eigen inzet. Door een percentage van de extra inkomsten te krijgen als dit tengevolge is van een eigen briljant idee. Dit zijn enkele elementen in de cao-voorstellen die CNV Vakmensen vandaag bij ECT heeft gepresenteerd.

Het gaat volgens onderhandelaar Albert van Damme om een rechtstreekse koppeling tussen werken, ontwikkelen en verdienen. “Als een ECT’er een goed idee inbrengt bij de werkgever -en dat idee levert nogal wat geld op - dan is het niet onredelijk om te verlangen dat een deel van die verdienste terugvloeit naar de werknemer, of groep werknemers. Tenminste, als deze lid is/zijn van een vakbond. Rechtstreeks, of bijvoorbeeld als compensatie voor andere vaste kosten. Zo profiteren de onderneming én de medewerker. En blijft er een prikkel om te blijven nadenken over verbetering van werkprocessen.”

CNV Vakmensen wil in de nieuwe cao van ECT bereiken dat er minimaal honderd EVC-trajecten worden gestart. Binnen die programma’s kunnen medewerkers zich verder bekwamen in wat ze al kunnen. Of zich ontwikkelen in zelfs nieuwe richtingen. Zodat het ervaringspakket alleen maar breder wordt, en het persoonlijk cv rijker.  

In het kader van de werkgelegenheid breekt CNV Vakmensen een lans voor oud-havenwerkers. Die moeten voorrang krijgen bij sollicitatieprocedures.  

De bond wil met de terminaldirectie overeen komen dat bij ECT altijd een preventieve toets zal blijven, in geval van een ontslag. Dit als de overheid volhardt in het voornemen die preventieve toets te schrappen.

CNV Vakmensen richt zich vooralsnog op een cao van ruim een jaar, geldend tot januari 2014.  

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid