Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao ECT - Nieuws

Gezocht: versterking van het kaderwerk bij ECT

Met 130 leden is CNV Vakmensen vertegenwoordigd bij ECT. Op een totaal van 2.100 werknemers lijkt dat misschien niet veel. Toch spelen we op allerlei terreinen een belangrijke rol. Denk aan de cao, pensioenafspraken, inhuur, interne baan, gesprekken met het havenbedrijf, collegiale in- en uitleen.

Om dat goed te kunnen blijven doen, hebben we onze leden – ook jou! – hard nodig.

En dan kom ik meteen bij de zorg die ik heb. Aan de ene kant zie en hoor ik tevreden leden. Jullie kunnen ons – via de kaderleden – goed bereiken als er iets is. De contacten via de mail, telefoon of persoonlijk gesprek verlopen in de regel snel en soepel. Dat is natuurlijk goed, zo hoort het.
Maar aan de andere kant zie ik dat het (kader)werk nu op te weinig schouders rust. Te veel mensen staan aan de kant en nemen geen verantwoordelijkheid. We zijn met onze 130 leden zelfs niet in staat geweest om bij de OR-verkiezingen onze (enige!) zetel te behouden. Daarmee missen we onze invloed in dit belangrijke medezeggenschapsorgaan. Dat vind ik teleurstellend.

Uitdaging
Voor René Breestraat, die als voorzitter van de kadergroep voor jullie in de ondernemingsraad zat, betekent dit dat hij zich bezint op zijn positie. Hij wil tijdelijk de rol van voorzitter van de kadergroep nog vervullen, maar op termijn graag het stokje overdragen. Er ligt dus een uitdaging. Willen we als vakbond iets kunnen betekenen bij ECT? Dan zijn er wel ECT’ers nodig die opstaan en bereid zijn om als kaderlid de handen uit de mouwen steken.

Misschien denk je: dat is niks voor mij. Maar wacht even, het gaat om jou en je collega’s! Met elkaar zijn we er verantwoordelijk voor dat CNV Vakmensen bij ECT een rol kan blijven spelen. Denk er daarom op z’n minst even over na of het kaderwerk ook iets voor jou is.

Wie hebben we nodig?
We zoeken actieve, betrokken CNV-leden, die graag iets voor collega’s willen betekenen. In de praktijk ben je ongeveer één dag in de maand bezig met kaderwerk. Bijvoorbeeld: samen met de CNV-bestuurder een bijeenkomst bijwonen (heel leerzaam), nieuwsbrieven verspreiden in kantines, een bijeenkomst van een werkgroep bijwonen of onze sociale innovatie promoten. Zo ingewikkeld is het allemaal niet. En je steekt er intussen veel van op en leert jezelf en het bedrijf weer eens op een heel andere manier kennen.

Interesse?
Ik hoop het! Als je hier meer over wilt weten, praat ik daar graag een keer met je over door. Of natuurlijk kunt u ook de kaderleden aanspreken: René Breestraat, Peter Hofma en Ed Klepper.


CNV Vakmensen
Albert van Damme, Vakbondsbestuurder
e-mail: a.vandamme@cnvvakmensen.nl
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid